Cele mai citite
 


Rodica Nassar (PSD): Puterea a cedat prin repunerea în funcţie a dr. Raed Arafat
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD, Rodica Nassar consideră că puterea 'a cedat' prin decizia premierului Emil Boc de a-l repune în funcţie pe dr. Raed Arafat, dar şi prin retragerea proiectului legii sănătăţii.
''În mai puţin de o săptămână este a doua cedare a puterii - odată puterea a cedat prin decizia de retragere a proiectului de lege şi a doua prin repunerea dr. Arafat în funcţia din care şi-a dat demisia'', a declarat pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar.
Ea a spus că Legea sănătăţii a fost una dintre nemulţumirile oamenilor, adăugând că în ultimul timp ''revendicările sunt de naturi diferite''.
Referindu-se la declaraţia premierului de a discuta cu toate partidele, cu organizaţiile neguvernamentale pe un nou proiect al legii sănătăţii, deputatul PSD şi-a exprimat speranţa că actul normativ va respecta ''interesul pacienţilor, dar şi al profesioniştilor din sistemul sanitar''.
''USL va lua o decizie în zilele următoare. Este o decizie surprinzătoare de a chema oamenii la dialog. Timp de trei ani ei (n.r. Puterea) au refuzat dialogul. Dintr-o dată vor dialog cu toată lumea. Vom vedea şi dacă preşedintele PDL Emil Boc îşi va menţiune dorinţa de a avea un dialog şi cu Opoziţia'', a mai spus, deputatul PSD, Rodica Nassar.
Primul-ministru Emil Boc a anunţat, marţi, că dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
"Domnul Arafat îşi va relua, cu acceptul domniei sale, postul de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii", a spus Emil Boc.
Premierul a precizat că Raed Arafat a purtat marţi discuţii atât cu el, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, şi a afirmat că a luat decizia ca acesta să revină la Ministerul Sănătăţii în contextul în care a existat voinţă din ambele părţi.
Potrivit primului-ministru, Raed Arafat va face parte din echipa care va lucra la noua lege a Sănătăţii.
"Domnul Arafat rămâne acelaşi expert şi profesionist în domeniul care l-a consacrat şi va lucra inclusiv la domeniul nou din legea Sănătăţii. Va fi unul dintre membrii echipei de redactare a noii legi care vizează sănătatea", a spus el.
Emil Boc a precizat că medicul Andrei Georgescu, care fusese numit subsecretar de stat în locul lui Raed Arafat, va reveni în funcţia de şef al Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.
"Îi mulţumesc domnului Georgescu, un profesionist la fel de cunoscut, un om cu expertiză în acest domeniu. Domnia sa a optat în urma discuţiei pe care am avut-o să-şi reia activitatea la Spitalul Universitar de unde provine şi sistemul pe care l-a clădit, fiind un profesionist şi îi mulţumesc pentru sprijinul şi efortul pe care ni-l va acorda în continuare în pregătirea legislaţiei în acest domeniu", a menţionat Boc. AGERPRES/(AS,A - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
Ritli Ladislau: Îl aşteptăm pe Raed Arafat să colaboreze cu noi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat luni că îl aşteaptă pe dr Raed Arafat să colaboreze la proiectul pentru viitoarea lege a Sănătăţii.
Premierul Emil Boc a plecat de la Palatul Cotroceni, după mai bine de o oră de discuţii cu preşedintele Premierul Emil Boc a discutat marţi seară, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu mai bine de o oră.
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.