Cele mai citite
 


Solidaritatea Sanitară:Revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, un prim pas dintr-o serie de măsuri necesare
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Revenirea doctorului Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii constituie doar primul pas dintr-o lungă serie de măsuri necesare, se arată într-un comunicat al Federaţiei Solidaritatea Sanitară remis, marţi, AGERPRES.
'Apreciem ca pozitivă decizia Guvernului şi a Ministerului Sănătăţii de a repune pe dr. Arafat în funcţia deţinută anterior. Deşi o interpretăm ca o dovadă de bună intenţie (chiar dacă luată abia la presiunea străzii), ea constituie doar una din multele măsuri necesare a fi adoptate în mod urgent în sistemul sanitar de către Guvern, o mare parte din ele fiind legate de normalizarea dialogului social', se precizează în comunicatul citat.
Potrivit Federaţiei, principala măsură o constituie reluarea dialogului cu partenerii sociali din sănătate, respectiv cu federaţiile sindicale şi patronale din acest domeniu, principalul obiectiv constituindu-l participarea celor trei părţi la elaborarea proiectului de lege a sănătăţii.
'În acest sens, ne angajăm să contribuim în mod consistent şi susţinut la elaborarea proiectului legii sănătăţii, prima măsură fiind deja iniţiată, respectiv constituirea unui forum de dezbatere ce are drept scop facilitarea exprimării opiniilor tuturor părţilor interesate şi conturarea elementelor esenţiale ale acestei legi, într-un mod transparent pentru toţi cei interesaţi', se mai arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, esenţa legii sănătăţii trebuie s-o constituie îmbunătăţirea finanţării sistemului sanitar, ţinta pentru 2012 fiind de 6% din PIB, şi depolitizarea sistemului sanitar, atât în ceea ce priveşte asigurările sociale de sănătate cât şi în domeniul managementului spitalelor.
O altă măsură urgentă solicitată de sindicatul de profil este demararea negocierilor şi semnarea Contractului colectiv de muncă la nivel de sector sanitar, pentru a normaliza cadrul desfăşurării activităţii salariaţilor şi unităţilor sanitare.
Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.AGERPRES/(AS-Andreea Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" solicită acordarea tuturor drepturilor aferente gărzilor suplimentare Federaţia "Solidaritatea Sanitară" precizează că în disputa cu Ministerul Sănătăţii pe tema plăţii gărzilor suplimentare, problema este reprezentată de semnificaţia diferită a cuvântului "plată" pe care o dă ministerul, iar sindicatele cer acordarea tuturor drepturilor aferente acestora.
Solidaritatea Sanitară:Putem considera că ne apropiem de igienizarea sistemului de salarizare Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea în sectorul bugetar aduce sistemul sanitar la nivelul de echitate apropiat de cel al altor sectoare de activitate însă mai sunt o serie de probleme care rămân deschise, afirmă reprezentanţii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' într-un comunicat remis...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Sindicaliştii din sănătate protestează marţi, în Piaţa Victoriei, pentru muncă decentă şi dialog social Membrii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România participă marţi, începând cu ora 11,00, la mitingul organizat în Piaţa Victoriei de Confederaţia Naţională Sindicale 'Cartel Alfa', pentru susţinerea revendicărilor înaintate Guvernului şi Ministerului Sănătăţii precum şi pentru modificarea Legii...
Federaţia Solidaritatea Sanitară susţine soluţia salarizării angajaţilor din sănătate în funcţie de performanţă Federaţia Solidaritatea Sanitară susţine declaraţiile ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, privind necesitatea introducerii salarizării în funcţie de performanţă în sistemul sanitar şi scoaterea salariaţilor din spitalele care realizează venituri din contracte cu Casa din categoria bugetarilor, se...