Cele mai citite
 


Timiş: Prima prelevare de organe din acest an
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipa Centrului de transplant din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara a intervenit, marţi dimineaţa, în prima manevră de prelevare de organe din acest an.
Potrivit coordonatorului de transplant, asist. medical dr. Dan Ilincariu, donatorul este un tânăr de 19 ani din judeţul Hunedoara, care a ajuns la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului sâmbătă, în comă de gradul III, fiind victima unui accident rutier.
'Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului, a rinichilor şi a cordului. Ficatul va fi prelevat şi preluat de echipa de medici din Bucureşti, rinichii - de cea din Cluj, iar cordul - de echipa de la Târgu-Mureş', a declarat Dan Ilincariu.
Moartea cerebrală a fost declarată ieri seară şi, după ce familia şi-a dat acordul pentru prelevare, echipele de medici au început pregătirile pentru prelevare.
Anul trecut, la Spitalul Judeţean din Timişoara s-au efectuat 19 prelevări de organe.
Specialiştii de aici atrag atenţia că în prezent nu se pot preleva toate organele de la pacienţii aflaţi în moarte cerebrală pentru care familiile acestora îşi dau acordul, deoarece nu se găsesc, în ţară, bolnavi compatibili pe listele de aşteptare. Ei spun că aceste organe ar putea fi oferite, în astfel de situaţii, unor pacienţi din Europa, cei mai apropiaţi fiind cei din centrele de transplant vieneze, cu care Timişoara se află în relaţii foarte bune de colaborare, mai ales că legea permite acest lucru. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Timiş: Prelevare de pancreas, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat vineri dimineaţa, ficatul, pancreasul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 49 de ani, din Oradea.
Timiş: Prima prelevare de organe de la un copil Prima prelevare de organe de la un copil a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara.