Cele mai citite
 


Hunedoara: Din octombrie, analize medicale gratuite doar două zile pe lună
sâmbătă, 19 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laboratoarele medicale din judeţul Hunedoara vor putea efectua, începând din octombrie, analize gratuite doar în primele două zile ale lunii, din cauza fondurilor reduse pe care le primesc de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
'Fondurile de care vom dispune pentru următoarele trei luni de zile vor permite ca să efectuăm analize medicale gratuite doar pentru 80 de pacienţi, în fiecare laborator. Acest lucru înseamnă că după primele două zile, din fiecare lună, analizele vor trebui plătite de către pacienţi pentru că nu vor mai fi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate', a declarat Cornelia Golea, preşedintele Asociaţiei Laboratoarelor Medicale Hunedoara.

Potrivit acesteia, subfinanţarea activităţilor din laboratoarele medicale are deja influenţe asupra pacienţilor, care au început să fie reprogramaţi pentru următoarele 30 de zile. Măsura survine după ce, dintr-un necesar mediu de 10.000 de lei lunar, laboratoarele au primit doar 4.000 de lei. O parte dintre oamenii care se adresează laboratoarelor preferă să nu mai aştepte gratuităţile şi plătesc analizele medicale, mai ales atunci când este vorba de gravide şi de copii.

'Situaţia este delicată deoarece estimăm că după 1 octombrie fondurile alocate laboratoarelor vor acoperi numai 20 la sută din necesar, într-o variantă optimistă. Iar acest lucru se întâmplă în condiţiile în care, în acest an, sumele pentru analizele medicale gratuite s-au redus cu 43 de procente. Cele mai mari probleme le vor avea pacienţii care nu au posibilităţi financiare pentru plata analizelor medicale', a afirmat, la rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara, dr. Mircea Artean.

În judeţul Hunedoara funcţionează 22 de laboratoare medicale care se află în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Criza laptelui praf gratuit pentru bebeluşi s-a încheiat după cinci luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a repartizat joi primăriilor din judeţ 5.600 de cutii de lapte praf ce va fi distribuit de către serviciile de asistenţă socială locale în cazul bebeluşilor ale căror mame nu pot alăpta în mod natural din motive medicale.
Hunedoara: Meditaţii pentru Bacalaureat oferite gratuit de Crucea Roşie Deva Absolvenţii de liceu din judeţul Hunedoara pot lua parte la un program de meditaţii gratuite pentru Bacalaureat, oferit de Crucea Roşie filiala Deva, scopul principal al proiectului - ce va începe pe 2 martie - fiind acela de a-i ajuta pe elevii din familiile nevoiaşe să se pregătească în condiţii bune...
Hunedoara: Focar de hepatită A în cartierul 'Dallas' din oraşul Vulcan Peste 60 de persoane care locuiesc într-un cartier sărac al oraşului Vulcan, din Valea Jiului, s-au îmbolnăvit în ultimele trei luni de hepatită A, în prezent fiind spitalizaţi 15 pacienţi, dintre care patru sunt internaţi la spitalul judeţean din Deva.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Inimii, Sanador oferă GRATUIT, timp de o lună, pachetul medical cardiologic (consult la medicul specialist, EKG de repaus și un set de analize de laborator) - Cele mai recente date arată că circa 6-7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare - 60% dintre decesele din România dintr-un an sunt cauzate de afecțiuni ale inimii (conform ARPIM) - Numărul de angioplastii cu stenturi efectuate bolnavilor cardiaci la Sanador s-a dublat în prima...
Hunedoara: Medicii de familie consultă gratuit Medicii de familie din judeţul Hunedoara consultă gratuit pe toţi pacienţii care vin la cabinetele medicale, chiar dacă nu a fost semnat noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii de Medicină Generală-Medicină de Familie...