Cele mai citite
 


UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
Acum o săptămână, pe 10 ianuarie, dr. Raed Arafat pleca din Ministerul Sănătăţii susţinând că a optat să părăsească funcţia pentru a putea să-şi exprime punctul de vedere privind legislaţia în domeniul sistemului de urgenţă.
"Plec ca să pot să spun punctul meu de vedere", explica Arafat, completând că este dispus să revină la o astfel de muncă numai alături de specialiştii în domeniu.
Demisia lui Arafat venea la doar o zi după ce, într-o emisiune televizată, preşedintele Traian Băsescu susţinea că subsecretarul de stat în MS ar trebui să-şi înţeleagă misiunea şi ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul ministerului, iar, dacă are un alt punct de vedere decât al ministrului de resort, atunci "ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat".
Vinerea trecută, proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de Sănătate din România a fost retras, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, la doar 17 zile după ce fusese lansat în dezbatere publică, pe data de 28 decembrie 2011.
În acea seară, la Bucureşti avea loc o manifestaţie de susţinere a doctorului Raed Arafat. Protestul, început iniţial în Piaţa Universităţii, a continuat la Palatul Cotroceni, protestatarii scandând şi lozinci antiprezidenţiale.
În următoarele zile, în mai multe oraşe din ţară oamenii au protestat în stradă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Proiectul legii Sănătăţii a fost în dezbatere 17 zile; preşedintele Băsescu a cerut retragerea lui Proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de Sănătate din România urmează să fie retras, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, la doar 17 zile după ce a fost lansat în dezbatere publică, pe data de 28 decembrie 2011.
Boc: Arafat este bine-venit să revină în MS sau să lucreze la noua lege a Sănătăţii, dacă va dori Premierul Emil Boc a declarat, luni, că fostul subsecretar de stat Raed Arafat este bine-venit să revină în Ministerul Sănătăţii sau să lucreze la noul proiect al legii Sănătăţii, dacă va dori acest lucru.
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.