Cele mai citite
 


USL: Puterea a făcut încă un pas înapoi prin readucerea lui Raed Arafat în Ministerul Sănătăţii
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social Liberală (USL) constată că Puterea, cuprinsă de panică în faţa protestelor publice tot mai extinse, a decis să facă încă un pas înapoi şi să-l readucă pe Raed Arafat în Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.
''Apreciem activitatea lui Raed Arafat şi este de salutat că un profesionist de talia sa revine în minister. Dacă însă Puterea încearcă pe această cale doar un truc politic şi îşi face iluzia că, folosindu-se de prestigiul şi respectul de care se bucură Raed Arafat, va putea să scadă amploarea nemulţumirilor, comite încă o gravă eroare care va fi sancţionată de români'', se arată în comunicat.
USL consideră că actualul Guvern rămâne total ignorant şi iresponsabil şi nu înţelege că singura soluţie raţională în acest moment este demisia şi declanşarea alegerilor anticipate.
Potrivit reprezentanţilor USL, încrederea în această guvernare nu se poate reface nici măcar prin rechemarea lui Raed Arafat în fostul său post.
''Acţiunea ar fi fost una sinceră dacă toţi cei care au iniţiat demersul Puterii împotriva lui Arafat ar fi fost, la rândul lor, demişi. Nimeni nu pleacă însă din acest Guvern sau din Administraţia prezidenţială, ceea ce arată că gestul reprimirii lui Raed Arafat este unul de faţadă'', se susţine în comunicat.
USL constată că doctorul Arafat a devenit din ''duşmanul sistemului'', pus la zid de preşedintele Traian Băsescu, un specialist indispensabil. Recomandăm pe această cale Puterii să încerce să şteargă din arhivele online şi acuzaţiile mizerabile pe care le-a adresat doctorului Arafat şi funcţionării Fundaţiei SMURD.
''Reamintim că soluţia pentru reformarea sistemului de sănătate publică rămâne elaborarea unui nou proiect de către profesionişti, cu o largă consultare a factorilor interesaţi, pacienţi şi medici deopotrivă. De asemenea, reamintim nevoia unui Pact Naţional pe Sănătate, semnat de toate partidele, pentru a avea garanţia unei reforme susţinute pe scară largă'', se mai arată în comunicatul USL. AGERPRES/(AS - Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
USL:Dacă Traian Băsescu ar vrea binele sistemului de sănătate, l-ar aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat Uniunea Social Liberală (USL) consideră că preşedintele Traian Băsescu este preocupat ''în continuare mai mult de interese private decât de interesul pacienţilor'' şi spune că dacă ar vrea cu adevărat binele sistemului de sănătate ar face tot ceea ce depinde de el pentru a-l aduce înapoi în sistem pe...
Raed Arafat: Suntem la risc scăzut de apariţie de ebola în ţară, nu este niciun motiv de panică Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat joi, la Băile Felix, că riscul privind apariţia unor cazuri de ebola în România e scăzut, însă se fac pregătiri p"entru eventualitatea în care ar surveni vreo îmbolnăvire, guvernul alocând în acest sens 25 de milioane de lei ministerelor...
Raed Arafat a anunţat că şi-a înaintat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Dr. Raed Arafat a anunţat, marţi, că în cursul dimineţii şi-a înaintat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
TSD se solidarizează cu SMURD: proiectul legii sănătăţii nu are motivaţii legate de îmbunătăţirea sistemului sanitar Tineretul Social Democrat (TSD) îşi exprimă solidaritatea cu SMURD şi "dezaprobă cu vehemenţă noua lege a sănătăţii propusă de Traian Băsescu" subliniind că aceasta nu are nicio motivaţie legată de îmbunătăţirea sistemului sanitar.
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.