Cele mai citite
 


Şeful de la Resurse Umane din cadrul Spitalului de Urgenţă Iaşi, trimis în judecată pentru luare de mită
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi au dispus trimiterea în judecată a şefului Serviciului Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi, Brânduşa Păcurici, acuzată de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată şi a infirmierei de la Spitalul Clinic de Copii "Sf. Maria" Iaşi, Elena Popa, acuzată de complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, informează un comunicat al DNA remis, marţi, AGERPRES.
Potrivit anchetatorilor, în perioada martie 2010-martie 2011, Brânduşa Păcurici, în calitate de şef al Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului de neurochirurgie, cu complicitatea infirmierei Elena Popa, a primit suma totală de 15.100 euro pentru a face toate demersurile pentru ca persoanele care au dat sau au promis sumele de bani să fie angajate la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi ca asistent medical, registrator medical, infirmier/îngrijitor şi brancardier.
"De asemenea, inculpata Păcurici Odorica Brânduşa, în perioada februarie 2011-martie 2011, a pretins de la mai multe persoane, prin intermediul inculpatei Popa Elena, suma totală de 3.700 de euro şi a acceptat promisiunea unor sume de bani neprecizate, din care a primit efectiv suma de 1.000 euro şi 2.000 lei, în scopul angajării unor persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi pe posturi de asistent medical, registrator medical, îngrijitor sau şofer de autosanitară şi pentru ca aceste persoane să promoveze în mod fraudulos concursurile pentru ocuparea acestor posturi", susţin procurorii în comunicat.
În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatei Păcurici Odorica Brânduşa. La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI - Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Iaşi.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
DNA: Şeful Laboratorului de Radiologie din Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, trimis în judecată Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Eduard Moldovanu, şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie "N. Oblu" Iaşi, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, ambele în formă continuată.
DNA: Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia, trimise în judecată pentru luare de mită Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia au fost trimise în judecată pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA.
DNA: Dumitru Păduraru, conferenţiar la Universitatea de Medicină Iaşi, trimis în judecată Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dumitru Păduraru, conferenţiar universitar şi coordonatorul disciplinei 'anatomie' din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' Iaşi la data faptelor, pentru luare de mită, tentativă...
DNA: 14 persoane trimise în judecată în dosarul griperi aviare, pentru un prejudiciu de 5,8 milioane euro Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis în judecată 14 persoane, printre care se află membri cu funcţii de conducere din cadrul SN CFR, Direcţia Sanitar-Veterinară din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică a Ministerului Transporturilor şi CNADNR, sub acuzaţia că au produs un prejudiciu...
DNA: Medicul militar Iancu Mocanu, trimis în judecată Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Iancu Mocanu, colonel doctor, şef secţie Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei 'Vasile Cândea', pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite.