Cele mai citite
 


Bacău: Aproape 40% dintre dosarele depuse de furnizorii de servicii medicale, invalidate de CJAS
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău a invalidat, din diferite motive, până miercuri, aproape 40% dintre dosarele depuse de furnizorii de servicii medicale pentru încheierea contractelor pentru anul 2012.
Dosarele spitalelor publice şi private băcăuane au fost respinse din cauza faptului că nu conţineau toate documentele prevăzute de legislaţie pentru contractare, printre care şi atestările privind buna funcţionare a unei părţi din aparatura medicală. De asemenea, cu aceste mari unităţi sanitare se mai negociază cuantumul finanţării.
Cu excepţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă, al cărui dosar a fost acceptat, probleme în alcătuirea documentaţiei legale au şi furnizorii de servicii de recuperare medicală, de urgenţă prespitalicească, de investigaţii paraclinice, la care se efectuează, în prezent, controale privind verificarea valabilităţii în funcţionare a tehnologiilor de specialitate din dotare.
Dintre solicitanţii ce vizau finanţarea de servicii de îngrijiri la domiciliu niciunul nu a pregătit până în prezent un dosar complet, iar din rândul furnizorilor de dispozitive medicale, doar jumătate au primit aviz de contractare, fiind în curs de evaluare calitatea produselor pe care doresc să le pună la dispoziţia beneficiarilor din sistemul de sănătate din judeţ.
În cazul medicilor de familie, principalul motiv al respingerilor dosarelor a fost neachitarea contribuţiei la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, iar la medicii stomatologi lipsa asigurării de malpraxis.
''Situaţia nu este gravă. În cea mai mare parte au fost acceptate, deocamdată, solicitările pentru contractare datorită faptului că nu fuseseră depuse toate actele necesare, în special datorită necunoaşterii ori superficialităţii în studierea legii. Furnizorii de servicii medicale, înţelegând în marea lor majoritate necesitatea întocmirii corecte a dosarelor de contractare, ne-au precizat, însă, că vor depune în zilele următoare toate documentele care erau lipsă ori incomplete. În zilele următoare se vor încheia, în mod cert, şi negocierile cu unităţile spitaliceşti publice şi private privind finanţarea activităţii acestora'', a precizat pentru AGERPRES Viorica Drăgănuţă, preşedintele CJAS Bacău.
Termenul pe care îl are la dispoziţie instituţia pentru a încheia contractarea cu furnizării de servicii medicale este 31 ianuarie. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Suceava: Doar un medic de familie nu a semnat contractul cu CJAS Un singur medic de familie din judeţul Suceava a renunţat voluntar să semneze contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.
Timiş: Casa Judeţeană de Sănătate a finalizat procesul de contractare cu furnizorii de servicii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a finalizat procesul de contractare pe anul în curs cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale din judeţ.
Bacău: Discrepanţe mari între veniturile medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău a dat publicităţii, marţi, cu titlu 'experimental' un top al veniturilor pe care le-au obţinut cabinetele de medicină de familie din judeţ în luna martie, înainte de intrarea în vigoare a noilor contracte încheiate cu doctorii.