Cele mai citite
 


Brăila: SMURD a intervenit anul trecut în peste 2.700 de cazuri
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila au intervenit anul trecut în peste 2.700 de cazuri, ceea ce reprezintă trei sferturi din situaţiile de urgenţă semnalate la nivelul judeţului.
Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Brăila, din 3.516 situaţii de urgenţă existente, 2.712 au fost intervenţii SMURD (77,1%), 256 cazuri de stingere a incendiilor, 361 alte intervenţii, 126 alte situaţii de urgenţă, 53 cazuri de asistenţă persoane şi 8 acţiuni de protecţie a mediului.
SMURD a fost alertat să intervină în 2.712 cazuri, în medie 7 pe zi, cu 37% mai multe faţă de 2010, când au fost 1.700 cazuri, acordând ajutor medical calificat unui număr de 2529 persoane adulte şi 83 copii.
Din 2.712 cauzuri, 2.472 au fost intervenţii pentru ajutor medical de urgenţă, din care 1.371 acţiuni pentru diverse afecţiuni medicale, 631 traumatisme, 220 intoxicaţii, 80 cazuri pentru afecţiuni neurologice şi psihiatrice, 82 intervenţii de prim ajutor la accidente rutiere, 66 cazuri de afecţiuni cardiace, 12 cazuri bolnavi cu stop cardio-respirator, 4 persoane găsite decedate, 4 persoane cu arsuri şi 2 cazuri diverse oftalmologice.
Au mai existat 61 de intervenţii în colaborare cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean pentru transport pacienţi cu diferite afecţiuni medicale şi o misiune pentru asigurarea medicală a echipajului de scafandri.
Alte 22 de situaţii se referă la asistenţa persoanelor - 15 persoane căzute în locuri publice, două persoane căzute la locul de muncă, o persoană blocată între două ţevi de agent termic şi patru persoane rămase blocate în apartament.
În activitatea ISU Brăila au mai fost semnalate 95 deplasări fără intervenţii, 40 întoarceri din drum, 13 descarcerări, un eveniment public de amploare care poate provoca situaţii de urgenţă şi 7 alarme false.
Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 11 minute, iar timpul mediu de intervenţie de 47 minute.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, numărul intervenţiilor la care au fost solicitate forţele şi mijloacele ISU a înregistrat o creştere de aproximativ 1,5 ori, respectiv de la 2.395 evenimente în anul 2010, la 3.516 evenimente în anul 2011. AGERPRES/(AS-Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Echipajele SMURD, solicitate să intervină în peste 1.700 de cazuri Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Brăila au fost solicitate să intervină, de la începutul anului, în peste 1.700 de cazuri, după cum a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, maior Ştefan Stoian.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
Harghita: În cei trei ani de la înfiinţare, SMURD a intervenit în aproape 2.300 de cazuri Angajaţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Harghita au intervenit, în cei trei ani de la înfiinţarea structurii, în aproximativ 2.300 de cazuri de urgenţe medicale, arată o analiză făcută publică marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
ISU Brăila a fost solicitat în peste 4.600 situaţii de urgenţă, din care 3.900 cazuri SMURD ISU Brăila a fost solicitat să intervină anul în peste 4.600 situaţii de urgenţă, în medie câte 13 pe zi, din care 3.900 cazuri pentru SMURD, potrivit informaţiilor făcute publice marţi de şeful ISU Brăila, lt.col. Cristian Ion.
ISU Brăila, solicitat în peste 4.600 situaţii de urgenţă, din care 80% cazuri pentru SMURD ISU Brăila a fost solicitat să intervină, în 2014, în peste 4.200 situaţii de urgenţă, în medie câte 12 pe zi, din care aproximativ 80% au fost cazuri pentru SMURD, potrivit informaţiilor făcute publice miercuri, de şeful ISU Brăila, lt.col. Cristian Ion.