Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Bilanţ la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, prefectul Octavian Ţunea, a precizat marţi, la şedinţa de bilanţ a ISU, că pompierii militari şi-au făcut pe deplin datoria anul trecut, în ciuda reducerilor de personal şi a constrângerilor bugetare.
''Nu am ce să vă reproşez, ci dimpotrivă, îmi reproşez mie că în decursul anului trecut nu am reuşit să fiu mai mult lângă comandantul vostru, să-l ajut să ducă mai departe câteva proiecte de investiţii. Sper să o pot face în acest an, pentru că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este structura care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune, din 1995 încoace. Vă felicit în mod deosebit'', a spus preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.
Anul trecut, comparativ cu 2010, a fost unul liniştit din punct de vedere al situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice deosebite. Situaţiile înregistrate nu au fost de amploare şi nu au necesitat mobilizarea forţelor de intervenţie.
În cinci localităţi au avut loc inundaţii, iar între lunile iunie-noiembrie, au fost înregistrate poluări cu particule de praf din depozitul de steril de pe iazul de decantare Boşneag al S.C. Moldomin S.A. din Moldova Nouă.
Fenomenul de secetă s-a manifestat pe teritoriul judeţului Caraş-Severin şi a afectat unele culturi de rapiţă semănate în luna septembrie 2011, la nivelul localităţilor Berzovia şi Ramna. Pe fondul secetei prelungite s-a amplificat şi numărul de arderi necontrolate, iar pentru municipiul Reşiţa au fost stabilite măsuri pentru optimizarea alimentării cu apă.
Comparativ cu anul 2010, numărul situaţiilor de urgenţă a crescut cu 32,1% de la 842 situaţii de urgenţă, în 2010, la 1.112 în 2011, în medie 3 intervenţii pe zi.
Pentru anul 2012, activitatea profesioniştilor din cadrul ISU Semenic se concentrează, în principal, pe îmbunătăţirea dotării şi înzestrării cu tehnică, creşterea calităţii asistenţei medicale de urgenţă şi descarcerare prin îmbunătăţirea pregătirii personalului şi investiţii în dotare şi creşterea capacităţii de reacţie a structurilor operative. AGERPRES - FOTO PE FLUX/ (AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Numărul situaţiilor de urgenţă s-a dublat în 2012, faţă de anul precedent La nivelul judeţului Caraş-Severin, numărul situaţiilor de urgenţă a crescut, în 2012, cu 103,6% faţă de anul precedent, a declarat marţi, col. Titus Susan, la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin.
Caraş-Severin: Simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mobilizând întreg personalul medical, pe lângă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Aceştia au ajuns la faţa locului cu trei autospeciale pentru a interveni la stingerea flăcărilor. Din fericire, a fost...
Caraş-Severin: Noi dotări pentru ISU Semenic, cu finanţare europeană Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caras-Severin vor interveni mai rapid în caz de incendii, inundaţii sau accidente cu persoane încarcerate, după ce, în parcul auto al unităţii, au ajuns nouă maşini de ultimă generaţie, achiziţionate prin Programul Operaţional...
Caraş-Severin: A zecea autospecială a intrat în dotarea ISU, prin POR O nouă autospecială pentru intervenţii în zone greu accesibile a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin. Este a zecea autospecială ce-i revine judeţului Caraş-Severin, achiziţia făcându-se printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional...
ISU Ilfov şi ISU Bucureşti au primit 38 de autospeciale achiziţionate printr-un proiect european Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov şi Bucureşti au primit în dotare 38 de autoutilitare - autospeciale cu apă şi spumă, ambulanţe, autospeciale pentru descarcerări, dar şi două centre mobile de comandă şi control care, în cazul unor dezastre, pot prelua apelurile din sistemul naţional 112...
Mehedinţi: Exerciţiu internaţional de intervenţie pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi va organiza vineri un exerciţiu internaţional de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe fluviul Dunărea, a declarat joi seara pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.