Cele mai citite
 


Covasna: CNSLR Frăţia face referendum în rândul membrilor de sindicat pe tema protestelor
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea filialei Covasna a CNSLR-Frăţia a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a demarat organizarea unui referendum în rândul membrilor de sindicat pentru a afla opinia acestora cu privire la oportunitatea organizării unor acţiuni de protest în judeţ.
'Practic, le cerem să răspundă la o singură întrebare - dacă vor să protesteze şi să se solidarizeze astfel cu ceilalţi manifestanţi din ţară', a declarat preşedintele CNSLR Frăţia Covasna, Vasile Neagovici.
Acesta a menţionat că referendumul va fi realizat în rândul membrilor de sindicat afiliaţi Confederaţiei, care lucrează în administraţia locală, Finanţe, în sistemul sanitar şi într-o serie de societăţi comerciale.
Neagovici a mai spus că a avut discuţii cu conducerea Asociaţiei pensionarilor care şi-a manifestat deschiderea pentru susţinerea unui eventual miting de protest în judeţul Covasna şi urmează să discute şi cu reprezentanţii sindicatului din învăţământ.
''Aşteptăm să vedem care va fi componenţa comisiei care va elabora noul proiect al legii Sănătăţii şi dacă nu vom avea certitudinea că va fi îmbunătăţit, că vor fi luate în considerare toate propunerile venite din partea medicilor, a specialiştilor şi a societăţii civile atunci vom organiza acţiuni de protest', a mai spus liderul sindical.
Acesta s-a arătat contrariat că deşi 'toată ţara fierbe', în judeţul Covasna nu au fost organizate până acum niciun fel de acţiuni de protest.
'Mă aşteptam ca societatea civilă să reacţioneze şi în judeţul Covasna, dar nimeni nu a îndrăznit să protesteze. Aşa o ciudăţenie nu am mai văzut (...) Sunt şocat că nimeni din zona civică nu a îndrăznit să iasă în stradă (...) Oamenii de aici nu trăiesc mai bine decât alţii din alte părţi, dimpotrivă, şomajul e mare şi majoritatea sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Explicaţia mea e una simplă - ori există o teamă în rândul oamenilor de a fi văzuţi acolo, la miting, ori sunt ONG-uri care trăiesc cu mila finanţărilor bugetare şi e normal atunci să nu reacţioneze în astfel de situaţii', a spus Neagovici.
Reprezentantul Asociaţiei pensionarilor din Sfântu Gheorghe, Szabo Ferenc a confirmat că persoanele vârstnice vor răspunde chemării de a ieşi în stradă, arătând că s-au săturat de sărăcie, de bătaia de joc şi de reformele experimentale care se fac de ani de zile pe spinarea lor şi a celorlalţi cetăţeni ai ţării.
'Nu doar cetăţeanul are obligaţii şi drepturi, ci şi statul (...) Iar dacă vedem privatizările care s-au făcut până acum în România nu avem încredere că va reuşi în sistemul sanitar. Nu avem încredere şi nu putem face un talcioc din sistemul sanitar. Şi noi, pensionarii, chiar dacă suntem în vârstă, avem dreptul la viaţă şi vom ieşi în stradă să ne cerem drepturile', a spus Szabo Ferenc. AGERPRES/(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Sanitas pregăteşte acţiuni de protest în judeţ Conducerea Sanitas Covasna a anunţat luni că se solidarizează cu acţiunile paşnice de protest care au loc în ţară, menţionând că va organiza manifestaţii similare de protest şi la nivel judeţean.
Covasna: Protest la trei spitale din judeţ Mai multe cadre medicale de la trei spitale din judeţul Covasna, membre ale Sindicatului Sanitas, au protestat miercuri împotriva diminuării salariilor, întrerupându-şi activitatea timp de două ore.
Covasna: Protest la trei spitale din judeţ Mai multe cadre medicale de la trei spitale din judeţul Covasna, membre ale Sindicatului Sanitas, au protestat miercuri împotriva diminuării salariilor, întrerupându-şi activitatea timp de două ore.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.