Cele mai citite
 


Hunor Kelemen: Nu cred că în acest moment trebuie să vorbim despre o nouă lege a Sănătăţii
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că nu trebuie să se vorbească în acest moment despre o nouă lege a Sănătăţii, având în vedere că aceasta a fost "picătura care a umplut paharul" şi i-a făcut pe români să protesteze.
"Eu nu cred că în acest moment trebuie să vorbim despre o nouă lege a Sănătăţii. Cei care în acest moment nu înţeleg care a fost ultima picătură şi insistă în continuare pe o anumită linie înseamnă că înţeleg ceva greşit, fundamental greşit. Eu cred că este nevoie de schimbări în sistemul sanitar, fiindcă există probleme uriaşe în ceea ce priveşte Casa Naţională de Asigurări, care este de fapt un stat în stat. Deci, acolo sunt probleme uriaşe, finanţarea spitalelor, pachetul de bază, multe lucruri care trebuie analizate şi trebuie văzut dacă este nevoie de o nouă lege sau este nevoie de reglementări sectoriale în diferite subsegmente din domeniul sanitar", a declarat Kelemen, într-un interviu acordat AGERPRES.
El a adăugat că specialiştii din Ministerul Sănătăţii şi ministrul de resort trebuie să facă o analiză profundă, dar nu una "în 24 de ore", ci una cu studii de caz, care să identifice problemele din sistem.
"O analiză serioasă, profundă, cu studii de caz, unde şi în ce mod ar trebui să corectăm problemele care nu merg bine în sistemul sanitar şi abia după aceea putem discuta despre un nou proiect. Dar Ministerul Sănătăţii trebuie să fie cel care să fie iniţiatorul şi nu altcineva şi specialiştii trebuie să fie cei care să spună care sunt problemele şi care sunt răspunsurile la aceste probleme, nu altcineva, nu din afara MS", a explicat preşedintele UDMR.
El a spus că a atras atenţia, încă din decembrie, când s-a pus în discuţie proiectul legii Sănătăţii că există anumite reţineri şi că trebuie făcută o analiză.
"Eu am spus care este poziţia noastră şi acum trebuie să spun că, din păcate, sau din fericire - depinde de poziţia unde te aşezi - am avut dreptate când am spus: "Opriţi-vă, staţi un pic să vedem care este într-adevăr situaţia". Am avut dreptate şi de aceea nici în acest moment eu nu insist să mergem cu o viteză vecină cu nebunia când vezi ce se întâmplă în ţară, cam ce vede societatea, cam ce doreşte societatea, atunci nu poţi să bagi în ultima sută de metri piciorul în acceleraţie. Deci, aici trebuie văzut şi în ce an suntem, în ce context politic şi social suntem. Aceste lucruri trebuie văzute", a completat preşedintele UDMR.
El a adăugat că a susţinut şi în coaliţie că este nevoie să fie făcută o analiză de către o echipă de specialişti din toate domeniile sanitare, ci nu de oameni din afara sistemului.
"Eu acest lucru l-am spus în coaliţie şi acesta este şi mandatul ministrului: să facă echipă din cei mai buni specialişti din toate domeniile sanitare şi să facă o analiză. După ce vom avea această analiză şi vom avea concluziile, atunci va primi ministrul Sănătăţii o altă sarcină, un alt mandat, dar nu ştiu care va fi, depinde de analiză, de concluzia ei, poate să fie către o nouă lege, pot fi doar reglementări în câteva subdomenii din acest sistem. Orice schimbare se va face, se va propune, va fi în folosul cetăţeanului şi acest lucru, pentru noi, UDMR, şi pentru ministrul Sănătăţii va fi literă de lege", a conchis Kelemen. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
UDMR nu crede că trebuie să vorbim despre o nouă Lege a Sănătăţii, acum Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR, minor la guvernare), Kelemen Hunor, susţine că nu trebuie să se vorbească în acest moment despre o nouă Lege a Sănătăţii, având în vedere că aceasta a fost "picătura care a umplut paharul" şi i-a făcut pe români să protesteze.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Proiect: Ministerul Sănătăţii ar putea avea patru secretari de stat, în loc de trei ministerul Sănătăţii (MS) ar putea avea patru secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi de un secretar general adjunct, prevede un proiect pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.