Cele mai citite
 


Margaret Chan a fost desemnată oficial pentru un al doilea mandat în fruntea OMS
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ a numit-o oficial miercuri pe actuala directoare generală a organizaţiei, Margaret Chan, candidată la propria sa succesiune, în condiţiile în care mandatul acesteia se încheie în iunie a.c., informează AFP.
Margaret Chan, în vârstă de 64 de ani, era singura candidată la succesiunea sa în fruntea OMS. Numele său a fost propus de China în noiembrie 2011.

Totuşi, numirea făcută miercuri de consiliul executiv, din care fac parte reprezentanţi din 34 de ţări, mai trebuie aprobată de adunarea generală a organizaţiei, formată de 194 de ţări şi care se va reuni între 21 şi 26 mai a.c. la Geneva.

Înainte de a fi numită directoare generală a OMS, în noiembrie 2006, Margaret Chan a fost responsabilă cu sănătatea în guvernul din Hong Kong, timp în care a fost nevoită să gestioneze prima criză a gripei aviare, din 1997, şi sindromul respirator acut sever /SRAS/, în 2003. La OMS, ea a fost cea care a lansat alerta de pandemie de gripă H1N1, în iunie 2009.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
Directorul general Margaret Chan, singurul candidat la conducerea OMS din 2012 Margaret Chan, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, al cărei mandat se încheie în iunie 2012, este singurul candidat la conducerea organizaţiei după această dată, conform anunţului făcut luni, într-un comunicat, de preşedintele consiliului executiv al OMS, Rahhal El Makkaoui...
OMS: Experţii evaluează gestionarea pandemiei de gripă H1N1 O comisie de experţi examinează începând de luni, la sediul din Geneva al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, modul în care a fost gestionată pandemia de gripă H1N1, informează AFP.
OMS ar putea declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1 (surse) Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) intenţionează să se reunească marţi pentru a analiza datele disponibile în prezent şi pentru a declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1, informează Bloomberg News, citând două persoane care deţin informaţii credibile despre subiect.
H1N1: Directorul general al OMS salută primele rezultate ale anchetei Geneva, 28 mar /Agerpres/ - Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a salutat luni primele rezultate prezentate de Comitetul de evaluare privind gestionarea gripei H1N1, care exonerează, în opinia sa, OMS de acuzaţiile de înţelegere secretă cu companiile farmaceutice...
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...