Cele mai citite
 


Mircea Cinteză: Elaborarea unei noi legi a sănătăţii trebuie să pună accent pe soluţii transparente
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elaborarea unei noi legi a sănătăţii trebuie să pună accent pe soluţii transparente, a declarat fostul ministru al Sănătăţii profesorul doctor Mircea Cinteză miercuri, la finalul dialogului cu lideri ai PDL pe tema reformei sistemului românesc de sănătate.
"La elaborarea unui nou proiect de lege trebuie să existe un grup de oameni competenţi, care să formuleze problemele, pentru ca toţi cei interesaţi să dea soluţii posibile. Apoi, acelaşi colectiv să selecteze din mai multe soluţii ale aceleiaşi probleme pe cele care sunt mai eficiente şi să le supună discuţiei, pentru a intra în proiectul final. Trebuie să fim foarte practici. Nu trebuie să umblăm după imagine. Să fim transparenţi, dar să lucrăm, nu să punem accent pe dezbatere, ci pe soluţii", a subliniat fostul ministru al Sănătăţii.
În opinia sa, oamenii acceptă restricţiile inerente într-o ţară săracă dacă sunt respectaţi. "În orice caz nu trebuie să fie umiliţi", a afirmat profesorul doctor Mircea Cinteză.
Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB), profesorul doctor Ioan Lascăr, a declarat la rândul său că o cheie a rezolvării problemelor din sistemul sanitar o reprezintă elaborarea unei strategii complexe, de lungă durată.
"E clar că nimeni nu este deţinătorul adevărului absolut şi că doar consultarea cât mai largă a tuturor celor interesaţi de problema sănătăţii poate reprezenta cheia problemei. Iar pacienţi putem fi toţi, deci interesaţi în această problemă sunt toţi membrii societăţii noastre", a susţinut preşedintele CMB.
La discuţii, din partea PDL au participat prim-vicepreşedintele Teodor Baconschi, vicepreşedintele Mihaela Popa iar ca reprezentaţi din sănătate - Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, şi Cristian Oană, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti. AGERPRES/ (A-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Eugen Nicolăescu: Gândim un alt sistem de plată a medicilor bazat pe competenţă şi performanţă Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi că se gândeşte un alt sistem de plată a medicilor, printre criteriile fundamentale care vor fi avute în vedere fiind competenţa şi performanţa cadrelor medicale.
Cezar Irimia: Introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cezar Irimia a prezentat, joi, strategia MS pentru 2010, în cadrul Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, afirmând că introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate, în sensul unei mai bune gestionări a fondului...
Femeile liberale strâng semnături pentru un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Organizaţia Femeilor Liberale începe, în aceste zile, a doua etapă a programului ''PNL are grijă de sănătatea ta'', prin care se doreşte să se strângă şi semnături pentru depunerea unui proiect de lege privind prevenţia în sănătate.