Cele mai citite
 


Mureş: Peste 400 de cadre medicale au solicitat echivalarea diplomelor, pentru a lucra în străinătate
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 de medici şi asistente medicale din judeţul Mureş au solicitat echivalarea diplomelor de studii, începând cu luna octombrie 2010, pentru a se putea angaja în statele membre ale Uniunii Europene, a anunţat, miercuri, Gabriela Uifălean, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş.
'Avem 422 de dosare depuse, începând din octombrie 2010, când fostul ministru al Sănătăţii, Attila Cseke a dat ordin să preluăm aceste cereri. Dintre acestea, 280 sunt depuse de medici, 132 de asistente medicale, 6 cereri au fost depuse de farmacişti, două de către moaşe şi câte una de un tehnician farmacie şi un kinetoterapeut. Solicitanţii depun dosarul la noi şi noi îl trimitem la Ministerul Sănătăţii, care dă echivalarea', a arătat Gabriela Uifălean.
AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din 2014 asupra unui produs al Hexi Pharma Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Vaslui: 83 de cadre medicale au cerut anul trecut certificate de conformitate, pentru a profesa în străinătate Un număr de 83 de cadre medicale au cerut în cursul anului trecut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui certificate de conformitate pentru a profesa în străinătate.
Mureş: Peste 200 de cadre medicale, instruite în străinătate într-un proiect pe cardiologie şi chirurgie cardiovasculară Peste 200 de cadre medicale, medici şi asistente medicale, vor beneficia de o înaltă calificare la centre de prestigiu din Europa, în cadrul unui proiect al Academiei de Ştiinţe Medicale, în care Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş este partener.
Olt: Numărul medicilor şi asistentelor care au plecat în străinătate a rămas în 2014 la nivelul anilor anteriori Numărul medicilor şi asistentelor din judeţul Olt care au făcut demersuri pentru a lucra în străinătate a fost în 2014 similar cu cel din anii anteriori, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Manuela Ştefan.
Mureş: Ministrul Sănătăţii, la deschiderea Congresului Naţional de Farmacie din România Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a participat, joi, la deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Congresului Naţional de Farmacie din România, subliniind că, în ultimii ani, reţeaua de farmacii a cunoscut o dezvoltare însemnată în ţara noastră, numărul farmacii dublându-se practic în 10 ani.
Mureş: Peste 800 de studenţi la medicină şi farmacie, la Congresul Internaţional 'Marisiensis' Liga Studenţilor din Târgu Mureş a anunţat luni participarea a peste 800 de studenţi din ţară şi străinătate la cea de-a XIX-a ediţie a Congresului Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti 'Marisiensis', organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină...