Cele mai citite
 


Mureş: Primarul din Târgu Mureş acuză PSD de ipocrizie în ceea ce priveşte situaţia SMURD
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, care este şi vicepreşedinte al PDL, i-a acuzat miercuri pe reprezentanţii PSD de ipocrizie, susţinând că în 2001 ministrul social-democrat Daniela Bartoş a dorit desfiinţarea SMURD iar acum declară altceva.
'De aici apare ipocrizia, cel care a dat decizia de desfiinţare a SMURD-ului a fost d-na ministru Bartoş, în anul 2001. Amintiţi-vă declaraţia mea ca primar, în 2001, când am spus că dacă doamna ministru desfiinţează SMURD, e voinţa ei şi a echipei guvernamentale de atunci, dar eu, primar de Târgu Mureş independent (eram la vremea respectivă) am hotărât că voi prelua SMURD-ul la Primăria Târgu Mureş şi-l voi clona în cazul în care îşi vor da seama de prostia pe care au vrut să o facă. Cum comentaţi acum dorinţa PSD-ului de atunci, prin doamna Bartoş, iar acum să văd declaraţiile domnului Ponta? Deci totul pute de la o poştă a politic', a declarat, miercuri, presei, Dorin Florea.
Edilul a spus că după acel episod Primăria Târgu Mureş a înfiinţat Dispeceratul 112, 'ca să nu mai fie în calea nimănui pe care îl taie capul să îl înfiinţeze sau să îl desfiinţeze' şi că acum acest dispecerat a fost pus la dispoziţia Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru a opera.
'Spun aceste lucruri pentru a vedea lumea cât au fost de ipocriţi unii dintre ei, mă refer la oameni politici, la PSD-ul local sau la nivel naţional (...) SMURD noi trebuie să îl dezvoltăm - nu înseamnă că SMURD cum funcţionează la Târgu Mureş funcţionează şi în alte oraşe sau alte judeţe, în alte judeţe e foarte slab. De aceea am văzut şi declaraţia lui Arafat că nu exclude şi pătrunderea sistemului privat în ceea ce înseamnă ambulanţă', a arătat Florea.
În privinţa rechemării doctorului Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, Dorin Florea a arătat că se bucură, întrucât locul acestuia era acolo, chiar dacă a acţionat ''pripit'' când a demisionat.
'N-am decât cuvinte de bucurie şi mulţumire că într-adevăr locul lui era acolo unde a fost, păcat că şi-a dat atunci demisia. Eu am avertizat şi atunci şi să spun şi acum că a făcut o greşeală. Şi eu am foarte multe supărări, de multe ori sunt dezamăgit, dar nu înseamnă că de fiecare dată fug din primărie. Deci era de anticipat că proiectul acestei legi trebuia dezbătut, în timpul dezbaterii sunt absolut convins că argumentele lui Arafat erau convingătoare şi s-ar fi putut rezolva prin dezbatere publică. N-a fost o lege impusă, n-a fost o lege votată, era o dezbatere publică. În sensul acesta eu nu m-a aşteptat - şi în urma discuţiei pe care am avut-o cu el dimineaţa - nicio clipă nu s-a pus problema ca să-şi dea demisia. Asta a intervenit ulterior şi, din păcate, nu-şi avea rostul şi locul. SMURD-ul nu se va desfiinţa iar garanţii vă pot da', a precizat Dorin Florea.
Primarul din Târgu Mureş crede că Arafat a făcut bine că s-a întors şi că reforma în sănătate are puncte grele, care trebuie rezolvate.
'Nu numai urgenţa, urgenţa e cuprinsă în patru pagini (...) o mare problemă va constitui legea: spitalele, pachetul minim, acelea vor constitui probleme serioase, acolo să vedeţi rezistenţa sistemului', a avertizat Dorin Florea.
AGERPRES/ (A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Arafat: Am reuşit să aducem ambulanţa şi pompierii în acelaşi dispecerat; la Constanţa şi Bucureşti nu vor să colaboreze Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în aproape toate judeţele din ţară s-a reuşit aducerea ambulanţei şi pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la Bucureşti şi Constanţa cele două instituţii...
Două autospeciale BMW X3 pentru intervenţia rapidă a medicului de urgenţă, la SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş Două autospeciale BMW X3, dotate cu aparatura necesară intervenţiei la urgenţe, au fost donate SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bihor, întotdeauna în avangardă Sistemul de urgenţă de Bihor este cunoscut că a fost întotdeauna în avangardă, fiind primul judeţ care a preluat modelul SMURD, după Târgu Mureş, a declarat vineri, la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Raed Arafat: Din februarie introducem raportarea zilnică şi la UPU şi la compartimentele de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică la Târgu Mureş că începând cu luna viitoare se va introduce raportarea zilnică şi la Unităţile de Primiri Urgenţă şi la compartimentele de urgenţă, astfel încât să existe o monitorizare online în privinţa cheltuirii banului...