Cele mai citite
 


Polonezii sunt cei mai mari consumatori de fructe şi legume din Europa /studiu/
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deşi sunt consideraţi a fi mari consumatori de cârnaţi şi mezeluri, polonezii sunt de fapt cei mai mari consumatori de legume şi fructe din Europa, potrivit unui studiu al Consiliului european de informare în domeniul alimentar (EUFIC), efectuat în 19 ţări, transmite AFP.
Polonezii ocupă primul loc în clasament cu un consum mediu de legume şi fructe de 577 de grame pe zi, pe locul al doilea aflându-se italienii, cu 452 de grame pe zi.

'Doar în Polonia, Germania, Austria şi Italia a fost respectată recomandarea de 400 de grame de fructe şi legume pe zi', subliniază studiul publicat pe site-ul EUFIC.

Franţa se află pe locul al nouălea, cu o medie de 342 de grame pe zi şi pe locuitor, în spatele Ungariei, Estoniei, Irlandei şi Belgiei. Islandezii ocupă ultimul loc, neconsumând decât 186 de grame de fructe şi legume pe zi, în faţa acestora în clasament aflându-se suedezii (237 de grame) şi cehii (253 de grame).

Poziţia geografică joacă un rol important în modul de consumare a legumelor. 'În nord, consumul legumelor crude, bogate în vitamine, este mai mare, în timp ce supele reprezintă principala sursă de legume în sud', se precizează în studiu.

EUFIC avertizează 'europenii care nu respectă recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (cel puţin 400 de grame pe zi)' în legătură cu riscurile de boli precum cancerul sau cele cardiovasculare.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O lume cu un regim alimentar vegetarian ar fi o lume mai sănătoasă şi mai bogată (studiu) Printr-un consum mai mic de carne şi mai mare de fructe şi legume, lumea ar putea evita câteva milioane de decese până în 2050, ar putea reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar economisi câteva miliarde de dolari din sumele destinate asistenţei medicale şi daunelor climatice, se arată...
Fructe, legume şi peşte pentru prevenirea cancerului de colon (studiu) Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roşie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentaţie. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.
Consumul de legume şi fructe proaspete înseamnă sănătate pentru tinere (studiu) Tinerele care consumă fructe şi legume proaspete în cantităţi mari când au în jur de 20 de ani îşi păstrează în bune condiţii arterele şi îşi reduc cu 40% riscul de ateroscleroză la vârsta adultă, arată un studiu apărut vineri şi menţionat de AFP.
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecţiuni grave (studiu) Londra, 1 apr /Agerpres/- Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest scop fiind nevoie de cel puţin şapte porţii zilnice, în special de legume, este concluzia...
Legume şi fructe cu pulpa albă pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale (studiu) Nu toate fructele şi legumele au acelaşi potenţial de prevenire a riscului de accident vascular cerebral (AVC), ci acesta variază în funcţie de culoarea pulpei, scrie passionsante.be.
Consumul de fructe şi legume creşte apetitul pentru junk food (studiu) A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la începutul lunii mai de revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' a întărit această credinţă populară descoperind...