Cele mai citite
 


Prefectura Constanţa: Mitingul a împiedicat derularea campaniei gratuite de testare a stării de sănătate a populaţiei
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectura Constanţa acuză că protestul din faţa instituţiei, organizat miercuri de Asociaţia Haiducilor, împiedică derularea unei campanii gratuite de testare a stării de sănătate a populaţiei.
Potrivit unui comunicat transmis de Cancelaria Instituţiei Prefectului, în perioada 16 - 20 ianuarie, Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie urma să deruleze în faţa Prefecturii Constanţa campania naţională ''Împreună pentru o sănătate mai bună'', în colaborare cu Institutul de Sănătate Publică Bucureşti.
Această campanie constă în efectuarea de teste gratuite privind tensiunea arterială, riscul de ateroscleroză, determinarea procentului de grăsime din organism şi acordarea de consiliere cu privire la un stil de viaţă sănătos.
''Din păcate, nu putem desfăşura această campanie din cauza autorizării fără discernământ de către primarul Mazăre, în intervalul orar 8,00-23,00, a petrecerii haiduceşti organizate de Nicolae Mavrodin. Insist pe această denumire, căci asta a cerut Mavrodin în adresa înregistrată sub numărul 5115/16.01.2012 la Primăria Constanţa: 'mic foc de tabără pentru o petrecere tradiţională haiducească, cu muzică, satiră şi umor'. De altfel, după manifestaţie, platoul din faţa prefecturii arată ca după un astfel de eveniment, acesta este şi motivul pentru care am dispus ca Polarisul, firma măzăristă de salubrizare care a pus monopol pe Constanţa, să nu mai aibă acces în perimetrul respectiv. Vreau ca cetăţenii Constanţei şi mai ales cei care protestează din proprie iniţiativă, nu din dispoziţia USL-iştilor, să vadă ce rămâne în urma unora, de la petarde la obiecte contondente şi plicuri cu etnobotanice'', a declarat prefectul Claudiu Palaz Iorga, potrivit comunicatului.
El susţine că unii protestatari l-au contactat miercuri solicitând o delimitare de membrii Asociaţiei Haiducilor.
''Cu sprijinul Jandarmeriei am împărţit platoul din faţa instituţiei conform doleanţelor exprimate, astfel încât să nu se mai confunde cu angajaţii de la Conpress, Direcţia de Pază sau de la Spaţii Verzi, cu membrii galeriei de la Farul pe care Mazăre i-a adus aseară cu el ca să se simtă în siguranţă în timp ce protesta din cauza 'vieţii grele' pe care o duce'', a mai spus prefectul. AGERPRES/(AS - Dan Mihăescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Analize şi consultaţii oftalmologice gratuite la ExpoDiabet&Nutriţie - Preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică - “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă” Bogdan Pandelică, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), va fi prezent sâmbătă, 21 mai, la ExpoDiabet &Nutriţie, unde va susţine, între orele 13.00 şi 14.00, conferinţa cu tema “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă”.
Centrofarm oferă clienţilor săi testări gratuite EKG, în cadrul campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare Din 20 ianuarie şi până în 30 martie, Centrofarm derulează campania medicală de prevenire şi informare privind bolile cardiovasculare, în 11 farmacii din Bucureşti, în cadrul Programului Câştigă Viaţă. Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de consultaţii medicale...
Galeria Real si Sensiblu marcheaza “Ziua mondiala a inimii” printr-o actiune de testare gratuita a tensiunii si IMC Galeria Real si Sensiblu, in parteneriat cu Real Hypermarket, organizeaza in weekendul 1-2 octombrie o sesiune de testari gratuite de tensiune si indice de masa corporala, cu ocazia Zilei Inimii.
Campanie pentru controlul tensiunii, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale Societatea Română de Hipertensiune, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, organizează vineri, în Bucureşti, o amplă acţiune de testare gratuită a tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, informează organizaţia ştiinţifică printr-un comunicat de presă...
Testare gratuită a tensiunii şi indicelui de masă corporală Ziua mondială a inimii va fi marcată printr-o acţiune de testare gratuită a tensiunii şi a indicelui de masă corporală (IMC), sâmbătă şi duminică, informează un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
ExpoDiabet & Nutriţie - între 20 şi 22 mai, la Bucureşti Analize gratuite şi sfaturi de la medici vor fi oferite la ExpoDiabet & Nutriţie, care va avea loc în perioada 20 - 22 mai, la Sala Palatului.