Cele mai citite
 


Argeş: Un bărbat suspectat de gripă porcină a fugit din spital
sâmbătă, 19 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat suspectat că ar fi purtător al virusului A/H1N1 a fugit dintr-un spital din Piteşti, în care a fost internat pentru investigaţii, fiind ulterior dus înapoi în unitatea sanitară de poliţiştii alertaţi de medici.
Bărbatul de 27 de ani din Brăila, revenit de câteva zile din Franţa, se prezentase joi seară la societatea Automobile Dacia din Mioveni, unde urma să descarce un camion cu marfă. Pentru că se simţea rău şi prezenta simptome specifice aşa-numitei gripe porcine, a fost îndrumat la dispensarul societăţii, de unde a fost trimis la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Bărbatul a refuzat internarea, a părăsit unitatea medicală şi s-a prezentat din nou la poarta societăţii Automobile Dacia, dar a fost împiedicat de paznici să intre în incintă.

În urma unei sesizări la 112, brăileanul a fost găsit de poliţişti şi dus înapoi la spital.

'Pacientul a fost dus la secţia de boli infecţioase, unde i s-au recoltat probe care vor fi trimise la Institutul Matei Balş din Bucureşti. În 24 de ore, după efectuarea tuturor analizelor, se va şti dacă este purtător al virusului A/H1N1', a declarat doctorul Aura Copciag de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.