Cele mai citite
 


Premierul Boc spune că preşedintele Băsescu, dar şi el, au fost informaţi greşit în legătură cu legea sănătăţii
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a declarat, marţi seara, la B1 TV, că atât el cât şi preşedintele Traian Băsescu au avut "unele informaţii greşite" cu privire la proiectul legii sănătăţii care a fost retras din dezbaterea publică săptămâna trecută, dar şi în ceea ce priveşte situaţia cu doctorul Raed Arafat.
"Au fost unele informaţii greşite pe care le-am avut atât preşedintele cât şi eu cu privire la acest subiect. Dar viaţa merge înainte şi le vom discuta pe parcurs', a spus şeful Guvernului, întrebat care a fost motivul pentru care s-a retras legea sănătăţii din dezbaterea publică.
Referindu-se la retragerea din dezbatere a legii el a negat că ar fi avut, vineri, un punct de vedere diferit de cel al preşedintelui Traian Băsescu
"Pe unele aspecte sau pe unele componente nu am avut cea mai bună informaţie, inclusiv situaţia cu doctorul Raed Arafat. Astăzi s-au lămurit lucrurile, şi între preşedinte şi Raed Arafat, şi între mine şi Raed Arafat. Astfel încât, aşa cum am spus, locul profesioniştilor este acolo unde trebuie să fie, să continue atât aspectele care ţin de sistemul de urgenţe, cât şi de a avea o viziune pe componenta sistemului de urgenţă în noua reformă şi legea sănătăţii din partea unui om care cunoaşte de peste 20 de ani acest sistem", a spus Boc.
Întrebat despre discuţiile purtate în ultimele zile cu preşedintele Băsescu pe tema legii sănătăţii, premierul a evitat să dea un răspuns detaliat, arătând că va furniza răspunsurile în memoriile sale politice.
"Ce va avea preşedintele de spus va comunica public domnia sa. Ce discutăm, inclusiv pe acest subiect şi pe altele, evident că fac obiectul unor lucruri pe care le voi scrie în memorii peste mulţi ani de-aici înainte. Ce pot să vă spun este că preşedintele a fost, este, rămâne extrem de ataşat procesului de reformă a statului, de reformă a sănătăţii şi a fost cel care şi-a asumat din primul moment parteneriatul cu Guvernul şi de a lua castanele fierbinţi, împreună cu Guvernul, uneori mai mult decât Guvernul, în acest proces de reformă a statului'', a afirmat premierul. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.
UPDATE Băsescu: Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
Ponta: Băsescu nu s-a opus numirii lui Arafat ca ministru al Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu nu s-a opus numirii lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, la Antena 3.
Băsescu: Participarea altor structuri decât ale MAI la situaţiile de urgenţă este o necesitate Fostul preşedinte Traian Băsescu a apreciat, luni, că este o necesitate promovarea unei noi legi a sănătăţii care să permită intervenţia la situaţii de urgenţă şi a altor structuri decât cele ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv din zona sectorului privat şi a autorităţilor locale.