Cele mai citite
 


Preşedintele CMB, Ioan Lascăr: Reformarea sănătăţii nu este posibilă mai devreme de anul 2020
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reforma sănătăţii este o necesitate supra-acută, dar ea nu se poate realiza peste noapte, un orizont de timp rezonabil pentru implementarea unui astfel proiect fiind anul 2020, a declarat profesorul doctor Ioan Lascăr, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB), la începutul discuţiilor de miercuri cu lideri ai PDL.
"Nu cred că se îndoiesc prea mulţi oameni că reformarea sistemului de sănătate este o necesitate supra-acută. Sistemul de sănătate din România era într-o stare de gravă deteriorare iar utilizarea cuvântului 'colaps' nu mi se pare exagerată. Oricum, ne îndreptam spre această situaţie iar felul în care era organizat şi funcţiona sistemul de sănătate a demonstrat acest lucru", a afirmat Ioan Lascăr.
În opinia acestuia, nu este posibil ca reformarea sistemului de sănătate să poată fi concepută ca o acţiune extrem de operativă.
"Nu este o acţiune chirurgicală, să punem bisturiul şi de astăzi pe mâine să schimbăm soarta sistemului de sănătate. După părerea mea, stabilirea unor coordonate strategice trebuie să vizeze în primul rând o ţintă şi un timp acordat acestor obiective. Eu şi colegii mei am considerat că elaborarea unei strategii presupune în primă instanţă stabilirea unor ţinte şi a unui orizont de timp. Un astfel de orizont de timp mai aproape de anul 2020, după părerea mea şi nu numai a mea, nu cred că este posibil. Dar elaborarea unui cadru legislativ, care să permită abordarea etapizată, stabilirea unui timing şi în primul rând un acord general al tuturor actorilor, nu poate fi abordat decât prin prismă transpartinică", a susţinut Lascăr.
Preşedintele Colegiului Medicilor a spus că lipsa unei strategii transpartinice a făcut ca "toate cele câteva zeci de tentative de reformare a sistemului de sănătate" să ducă la "tot atâtea eşecuri".
La discuţii, din partea PDL au mai participat vicepreşedintele Mihaela Popa iar ca reprezentaţi din sănătate Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Cristian Oană, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti, şi fostul ministru al Sănătăţii profesorul doctor Mircea Cinteză. AGERPRES/ (A-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Prof.dr. Ioan Lascăr: Aproape 3.000 de medici bucureşteni au solicitat să plece în străinătate din 2007 în prezent Aproximativ 3.000 de medici din Capitală au solicitat, din 2007 până în prezent, Colegiului Medicilor Bucureşti documente de plecare în străinătate, a declarat preşedintele instituţiei, prof. dr. Ioan Lascăr, într-un interviu acordat AGERPRES.
Mircea Cinteză: Elaborarea unei noi legi a sănătăţii trebuie să pună accent pe soluţii transparente Elaborarea unei noi legi a sănătăţii trebuie să pună accent pe soluţii transparente, a declarat fostul ministru al Sănătăţii profesorul doctor Mircea Cinteză miercuri, la finalul dialogului cu lideri ai PDL pe tema reformei sistemului românesc de sănătate.
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Vasile Astărăstoae: Sistemul de sănătate este subfinanţat, iar în domeniu nu s-a făcut reformă Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, este de părere că din 1989 şi până în prezent nu s-a făcut o reformă reală în sistemul de sănătate şi consideră că acest domeniu este politizat, ''ceea ce nu este benefic''.