Cele mai citite
 


Spălatul pe mâini - metoda considerată optimă de 76% dintre români în vederea prevenirii infecţiilor
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spălatul pe mâini reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a infecţiilor cu virusuri şi bacterii, pentru 76% dintre români, relevă un barometru al igienei dat publicităţii miercuri.
Studiul, realizat de Dettol, singura gamă de produse antibacteriene biocide (dezinfectante) recomandată de Societatea Română de Pediatrie, a urmărit identificarea principalelor obiceiuri de igienă zilnică şi a metodelor de protecţie împotriva infectării cu diverşi microbi.
Pe locul al doilea între metodele indicate de respondenţi pentru prevenirea infecţiilor se află aerisirea încăperilor (67%). De asemenea, în familiile cu copii, metodele eficiente de luptă împotriva îmbolnăvirii şi a răspândirii bacteriilor sunt schimbarea prosoapelor cât mai des (58%) şi consumul de fructe (57%).
La întrebarea ''Care este motivul pentru care vă spălaţi pe mâini?'', 74% dintre români au afirmat că se spală pe mâini ''pentru a evita îmbolnăvirile'', 26% fac acest lucru pentru a se simţi mai curaţi, iar 11% pentru a avea un aspect îngrijit al mâinilor.
''Un număr mare de boli infecţioase pot fi prevenite prin bunele practici de igienă şi educaţie. Mâinile reprezintă una dintre cele mai importante cauze de contaminare încrucişată şi răspândire a infecţiei gripale. Din păcate, doar 53% dintre români se spală pe mâini după ce strănută sau tuşesc, fapt care favorizează contaminarea cu virusul gripal. Prin simplul gest de a ne spăla pe mâini la momentul potrivit, folosind produse antibacteriene, câştigăm lupta cu microbii. Spălatul mâinilor reprezintă prima linie de apărare a sănătăţii noastre'', a declarat prof. dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie.
Prof. dr. Marin Burlea a adăugat că barometrul igienei evidenţiază, încă o dată, importanţa comportamentului preventiv în ceea ce priveşte igiena corespunzătoare, alături de folosirea unor produse dezinfectante potrivite.
''Acestea reprezintă o metodă eficientă de a opri răspândirea microbilor şi de a proteja sănătatea familiei. Ne gândim în primul rând la familie, pentru că sănătatea începe cu o igienă corectă, în familie! De la primele luni de viaţă ale unui copil, când protejarea de virusuri şi bacterii a bebeluşului este crucială şi continuând apoi cu practicarea unui comportament preventiv şi educarea în spiritul unei bune igiene'', a spus prof dr. Burlea.
Săpunul lichid din gama de produse dezinfectante recomandată de Societatea Română de Pediatrie distruge 99,9% dintre bacterii, printre care bacteriile gram pozitive şi gram negative cum ar fi Enterococcus hirae, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphilococcus aureus, asupra cărora săpunurile antibacteriene obişnuite nu au nicio acţiune.
Studiul a fost realizat de compania eResearch Corp, pe un eşantion reprezentativ la nivel urban de 1.100 de respondenţi, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În perioada rece copiii sunt mai expuşi îmbolnăvirilor Dr. Ana Culcer de la departamentul de pediatrie al Spitalului Universitar a subliniat miercuri în conferinţă de presă că prevenţia bolilor este cel mai important lucru, terapia rămânând o soluţie de necesitate.
Infecţiile nosocomiale pot fi prevenite! -Training de igienă gratuit în spitalele românești Spitalul Sf. Constantin din Brașov, declarat ”Cel mai curat spital din Europa”de către Organizația Mondială a Sănătății, în anul 2013, în urma unei competiții internaționale, se implică în problema infecțiilor nosocomiale din spitalele românești, prin organizarea unei serii de traininguri...
Germania: Bacterii rezistente la medicamente în carnea proaspătă de pui Mai mult de jumătate din pulpele de pui proaspete vândute în magazinele din Germania ar putea conţine bacterii rezistente la medicamente, potrivit unui raport al organizaţiei de protecţie a consumatorilor Stiftung Warentest, relatează site-ul thelocal.de.
Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei Aflată la a şasea ediţie, Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day), este marcată pe 12 noiembrie, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul A/H1N1 în Voluntari Norme de igienă sporite în transportul local, dezinsecţia şcolilor şi controale amplificate în rândul elevilor sunt doar câteva dintre măsurile luate de autorităţile locale de la Voluntari, privind prevenirea şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1.
Circa 80% din infarcturi ar putea fi evitate printr-o bună igienă a vieţii (studiu) Circa 80% din crizele cardiace ar putea fi evitate prin oprirea fumatului, adoptarea unei alimentaţii sănătoase şi practicarea unei activităţi sportive regulate - este concluzia unui studiu desfăşurat timp de 11 ani de cercetători suedezi.