Cele mai citite
 


Suceava: Zece medici au plecat să lucreze în străinătate anul trecut
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece medici suceveni au plecat să lucreze în străinătate, în cursul anului trecut, a declarat miercuri preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hîncu.
El a precizat că, în 2011, au fost înregistrate 26 de solicitări de echivalare din partea medicilor, pentru a putea lucra în sistemul medical din străinătate.
Potrivit lui Hîncu, anul trecut solicitările au venit din partea medicilor de la specialităţile terapie intensivă, pneumologie, dializă, boli infecţioase, medicină internă şi medicină de familie.
Hîncu a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, cinci medici au plecat în Franţa, doi în Belgia, doi în Germania şi unul în Suedia.
''În judeţul Suceava au plecat mai puţini medici, spre deosebire de celelalte judeţe ale ţării, cei mai mulţi emigranţi din sănătate fiind în vestul şi în sudul României'', a spus Hîncu. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 17 medici suceveni au emigrat în ţări comunitare, în ultimii doi ani Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava a înregistrat, pe parcursul anului trecut, un număr de 12 solicitări din partea medicilor care au cerut echivalarea pentru a putea lucra în sistemul medical din străinătate, a declarat, miercuri, juristul CMJ Suceava, Andreea Munteanu. Potrivit acesteia, ...
Aproximativ 3.000 de medici au cerut, în 2010, certificate pentru a pleca în străinătate Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Un număr de 2.779 de doctori au solicitat, în 2010, Colegiilor Judeţene ale Medicilor certificate profesionale curente (good standing) pentru a putea lucra în străinătate, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Suceava: În 2013, cei mai mulţi dintre medicii care au plecat au ales Franţa Anul trecut, opt medici suceveni şi-au finalizat formalităţile şi au plecat la muncă în străinătate, majoritatea preferând Franţa, a declarat presei, vineri, juristul Colegiului Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava, Andreea Munteanu.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
Spitalul unde poţi scăpa de obezitate O nouă unitate medicală privată unde există un centru de chirurgia obezităţii, dar şi aparatură unică în România, a fost deschisă în această săptămână. În plin declin al sistemului sanitar public românesc, un nou spital care oferă servicii ce pot reprezenta o alternativă pentru bolnavi care nu-şi...
Suceava: Bugetul CJAS e cu 10% mai mare ca anul trecut şi acoperă întregul necesar pe 2013 Bugetul pentru judeţul Suceava alocat, în 2013, de CNAS, pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale ste cu 10% mai mare decât în anul precedent, respectiv 365 de milioane lei, după suplimentările din cursul anului, a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Suceava, Anda Sălăgean.