Cele mai citite
 


Producţia de vaccin contra H1N1, mult mai mică decât previziunile /OMS/
sâmbătă, 19 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Producţia anuală de vaccin împotriva virusului H1N1 va fi 'mult mai mică' decât cele 4,9 miliarde de doze pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a prevăzut anterior că ar fi posibile, a spus, vineri, un purtător de cuvânt, citat de Reuters şi Efe.
Purtătorul de cuvânt Gregory Hartl a declarat că, pe baza rezultatelor testelor clinice făcute de 25 de producători de medicamente, producţia săptămânală a rezultat mai mică de 94 de milioane de doze, deşi se pare că o singură doză de vaccin ar fi de ajuns pentru a oferi imunitate împotriva gripei porcine.

'Cifra reală va fi mult mai mică decât 4,9 miliarde', le-a spus Hartl reporterilor. OMS a prevăzut anterior că o treime din toată populaţia lumii ar putea fi afectată de pandemia de H1N1, dar până acum majoritatea victimelor nu prezintă decât simptome uşoare.

Hartl nu a adus alte previziuni, dar a subliniat că estimările anterioare referitoare la o producţie de 4,9 miliarde de doze se bazau pe faptul că toate companiile farmaceutice şi-ar fi modificat producţia de vaccin de sezon în scopul realizării noului vaccin.

Într-un comunicat, OMS a arătat că dozele existente de vaccin antigripal sunt 'insuficiente pentru o populaţie mondială în rândul căreia fiecare persoană poate să fie infectată'.

Pe de altă parte, OMS şi-a exprimat satisfacţia legată de anunţul făcut de nouă ţări, ultima dintre ele fiind SUA, cu privire donarea unei părţi din dozele de vaccin proprii pentru ţările în curs de dezvoltare.

Cele nouă ţări care s-au angajat să doneze 10% din producţia de vaccin sunt, pe lângă SUA, Australia, Brazilia, Elveţia, Franţa, Italia, Marea Britanie, Norvegia şi Noua Zeelandă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.