Cele mai citite
 


Teodor Baconschi: Filosofia unei noi legi a sănătăţii ţine în primul rând de managementul resurselor financiare
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Filosofia unei legi a sănătăţii ţine într-o mare măsură de managementul resurselor financiare şi al standardelor de cost, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi miercuri, la începutul dialogului cu reprezentanţi ai lumii medicale.
"Sensul acestor consultări este depăşirea deficitului de dialog. Lansăm acest dialog pe marginea unui nou proiect al legii sănătăţii. Reforma sistemului de sănătate este, evident, de interes general. (...) Unii pun un diagnostic sever sistemului în forma sa actuală, spunând că e aproape de colaps. Alţii văd ce s-a ameliorat, dar, oricum, există o insatisfacţie generală faţă de calitatea serviciilor medicale", a declarat Teodor Baconschi.
Prim-vicepreşedintele PDL a reamintit că le-a propus colegilor din conducerea democrat-liberală un dialog cu societatea civilă încă din luna mai a anului trecut.
"Acum am primit explicit acest mandat. Nu mă bucur că el intervine într-un context tensionat, dar sunt convins că putem instituţionaliza această formă de consultare şi că putem pregăti orice proiect legislativ major numai pe baza unei includeri a tuturor actorilor într-un proces transparent de consultare, astfel încât rezultatul să reflecte şi opiniile şi aşteptările fiecărei categorii profesionale", a afirmat Baconschi.
Liderul democrat-liberal a susţinut că nu-şi arogă o expertiză în domeniul sănătăţii publice şi a subliniat faptul că reforma sănătăţii este o chestiune care ţine de "managementul resurselor financiare şi al standardelor de cost, proceduri, norme, raportul dintre sfera publică şi sfera privată".
"Aş lărgi discuţia şi la rolul Bisericii în acest efort de îngrijire a sănătăţii celorlalţi şi a noastră a tuturor. Chiar vineri şi sâmbătă, aveam de mai multă vreme programată la Sighişoara o dezbatere a Fundaţiei Creştin Democrate, care va avea ca obiect exact legea sănătăţii", a mai menţionat prim-vicepreşedintele PDL.
La discuţii, din partea PDL mai participă vicepreşedintele Mihaela Popa iar ca reprezentaţi din sănătate Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Cristian Oană, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti, profesorul doctor Ioan Lascăr, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, şi fostul ministru al Sănătăţii profesorul doctor Mircea Cinteză. AGERPRES/ (A-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircea Cinteză: Elaborarea unei noi legi a sănătăţii trebuie să pună accent pe soluţii transparente Elaborarea unei noi legi a sănătăţii trebuie să pună accent pe soluţii transparente, a declarat fostul ministru al Sănătăţii profesorul doctor Mircea Cinteză miercuri, la finalul dialogului cu lideri ai PDL pe tema reformei sistemului românesc de sănătate.
Băsescu: Ce doresc nu este adoptarea rapidă a legii sănătăţii, ci lansarea ei în dezbatere; ministrul este deschis la reformă Preşedintele Traian Băsescu a punctat miercuri seară că ceea ce doreşte nu este o adoptare rapidă a noii legi a sănătăţii, ci intrarea ei în dezbatere publică, adăugând că actualul ministru al sănătăţii, Ritli Ladislau este un om deschis la reforma sistemului.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Antonescu, lui Buşoi: Aştept un ministru al Sănătăţii hotărât să ducă reforma departe, indiferent de interese Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că aşteaptă de la Cristian Buşoi, propus ministru al Sănătăţii, să continue reforma sănătăţii, indiferent de influenţele grupurilor de interese din această zonă.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...