Cele mai citite
 


UDMR nu crede că trebuie să vorbim despre o nouă Lege a Sănătăţii, acum
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR, minor la guvernare), Kelemen Hunor, susţine că nu trebuie să se vorbească în acest moment despre o nouă Lege a Sănătăţii, având în vedere că aceasta a fost "picătura care a umplut paharul" şi i-a făcut pe români să protesteze.
"Cei care în acest moment nu înţeleg care a fost ultima picătură şi insistă în continuare pe o anumită linie înseamnă că înţeleg ceva greşit, fundamental greşit. Eu cred că este nevoie de schimbări în sistemul sanitar, fiindcă există probleme uriaşe în ceea ce priveşte Casa Naţională de Asigurări, care este de fapt un stat în stat. Deci, acolo sunt probleme uriaşe, finanţarea spitalelor, pachetul de bază, multe lucruri care trebuie analizate şi trebuie văzut dacă este nevoie de o nouă lege sau este nevoie de reglementări sectoriale în diferite subsegmente din domeniul sanitar", a declarat Kelemen, într-un interviu acordat AGERPRES.
El a adăugat că specialiştii din Ministerul Sănătăţii şi ministrul de resort trebuie să facă o analiză profundă, dar nu una "în 24 de ore", ci una cu studii de caz, care să identifice problemele din sistem. El a spus că a atras atenţia, încă din decembrie, când s-a pus în discuţie proiectul legii Sănătăţii că există anumite reţineri şi că trebuie făcută o analiză.
Kelemen Hunor a adăugat că a susţinut şi în coaliţie că este nevoie să fie făcută o analiză de către o echipă de specialişti din toate domeniile sanitare, ci nu de oameni din afara sistemului.
"Eu acest lucru l-am spus în coaliţie şi acesta este şi mandatul ministrului: să facă echipă din cei mai buni specialişti din toate domeniile sanitare şi să facă o analiză. După ce vom avea această analiză şi vom avea concluziile, atunci va primi ministrul Sănătăţii o altă sarcină, un alt mandat, dar nu ştiu care va fi, depinde de analiză, de concluzia ei, poate să fie către o nouă lege, pot fi doar reglementări în câteva subdomenii din acest sistem. Orice schimbare se va face, se va propune, va fi în folosul cetăţeanului şi acest lucru, pentru noi, UDMR, şi pentru ministrul Sănătăţii va fi literă de lege", a conchis Kelemen.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Hunor Kelemen: Nu cred că în acest moment trebuie să vorbim despre o nouă lege a Sănătăţii Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că nu trebuie să se vorbească în acest moment despre o nouă lege a Sănătăţii, având în vedere că aceasta a fost "picătura care a umplut paharul" şi i-a făcut pe români să protesteze.
IPP: Ministrul Sănătăţii calcă în picioare principiul respectării dreptului pacientului în problema finanţării spitalelor private Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, "calcă în picioare" principiul respectării drepturilor pacienţilor, fiind preocupat în schimb de alimentarea sistemului public de sănătate neperformant, susţin reprezentanţii Institutului pentru Politici Publice (IPP), într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.