Cele mai citite
 


Retete populare pentru tratarea diabetului zaharat
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Diabetul
 

 

 

 

Iata citeva retete populare care se folosesc cu succesc impotriva diabetului zaharat.

 

O lingura de hrisca se amesteca cu trei linguri de iaurt sau lapte, se lasa amestecul peste noapte intr-un loc calduros in camera, iar dimineata se maninca pe stomacul gol. Faceti acest lucru in fiecare dimineata pina la vindecarea completa. Durata tratamentului este intre una si trei saptamini.

Puteti de asemenea sa beti ceai din frunze de nuc sau din nuci verzi (10 grame de planta la 200 de mililitri de apa fierbinte).
 
Pregatiti un decoct de rozmarin salbatic (20 de grame de planta la 200 de mililitri de apa fierbinte) si luati cite o lingura de patru-cinci ori pe zi, inainte de masa.
 
Mancati cit de multe flori de salcim puteti. De asemenea, fara limita de cantitate se poate bea si ceaiul din flori de salcim uscate.

Sucul de ceapa amestecat cu miere este recomandat bolnavilor ca mijloc suplimentar in tratamentul cu insulina.

  • Mierea poate fi consumata in doze nu mai mari de o lingurita in 24 de ore.
  • Carnea de vita trebuie consumata numai fiarta.
  • Pestele in schimb poate fi consumat sub orice forma si fara limita de cantitate: atit fiert, cit si fript sau prajit.
  • Fructele (in afara de struguri) si legumele pot fi consumate in cantitati mari.
  • Brinza, iaurturile, laptele nu trebuie sa fie dulci.
  • Nu aveti voie sa mincati paine alba
  • Consumul de paste fainoase trebuie redus la minimum
  • Nu aveti voie sa consumati bauturi spirtoase, sucuri, bere.
  • Grasimea trebuie de asemenea evitata.
  • Carnea de porc este interzisa cu desavirsire.
  • In loc de apa este recomandat sa beti decocturi din flori de tei, flori de salcim, din frunze de nuc sau de urzica.

Iata inca o reteta foarte eficienta: se iau 33 de frunze verzi de liliac si se pun la fiert in 3 litri de apa, intr-un vas emailat, la foc mic pina cind ramine doar 1 litru de lichid. Se foloseste intern: de doua ori pe zi, incepind cu o lingura de decoct inainte de masa, apoi marind treptat doza pina la 100 de mililitri. Repetati acest lucru de trei ori.
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Salvia - salvatoarea sanatatii Planta parfumata, din familia mentei, un subarbust cu aspect ornamental, intrebuintat in medicina si gastronomie. Foarte raspandita in gradinile din Europa, America si Africa de Nord, salvia cuprinde cateva sute de specii de plante erbacee sau perene. Poate sa creasca si sub forma de arbusti. In...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: cânepa Seminţele de cânepă sunt printre cele mai nutritive alimente din lume, fiind cu cea mai mare concentraţie de proteine, după alge. Ele pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume şi fructe, musli, produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă.
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
O băutură pe bază de miere ar putea elimina rezistenţa la antibiotice O băutură alcoolică realizată dintr-un amestec de miere fermentată şi apă, pe baza unor reţete vechi, ar putea constitui un remediu în lupta privind rezistenţa la antibiotice, conform unui grup de oameni de ştiinţă suedezi.
Ceaiul, cald sau rece, are o contribuţie importantă la hidratarea corectă a organismului. Ceaiul provenit din planta Camellia sinensis a fost consumat de secole pentru proprietăţile sale hidratante şi, potrivit unui nou studiu care investighează efectul potenţial de hidratare al diferitelor băuturi asupra organismului în funcţie de valoarea tensiunii superficiale, coordonat de prof. univ...