Cele mai citite
 


Comunicat de presă - ARPAC: Şcolarii din Bucureşti continuă să înveţe 'ABC-ul îngrijirii animalelor de companie'
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şcolarii din Bucureşti continuă să înveţe 'ABC-ul îngrijirii animalelor de companie'
Prietenia animalelor de companie generează experienţe benefice ce vin să susţină dezvoltarea emoţională a copiilor şi îi ajută să deprindă un comportament responsabil faţă de acestea, cât şi faţă de familie şi prieteni.
Pentru a întări această concluzie, programul 'ABC-ul îngrijirii animalelor de companie' derulat de către Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România, anunţă reluarea lecţiilor interactive pentru elevii de clasa a II-a, pentru a le explica regulile de îngrijire ale animalelor de companie cât şi beneficiile convieţuirii alături de acestea.
În cadrul ediţiei pilot a programului, derulată în perioada martie-aprilie 2011, 200 de elevi de clasa a II-a din două şcoli din capitală - Şcoala generală nr.150 şi Şcoala generală nr. 3 - au primit vizita medicului veterinar şi au învăţat cum să-şi înteleagă mai bine prietenii cu patru lăbuţe şi cum să le 'citească' reacţiile şi nevoile.
Rezultatele pozitive ale programului cât şi receptivitatea de care au dat dovadă elevii şi profesorii, au determinat reluarea orelor educative şi pe parcursul celui de-al doilea semestru din cadrul anului scolar 2011-2012. Săptămânal, în şcolile generale din sectorul 5 din Bucureşti, la clasele a II-a, vor intra medici veterinari cu experienţă, care pe baza broşurilor special create pentru acest program, îi vor învăţa pe copii despre felul în care trebuie să relaţioneze cu animalele.
'Faptul ca 99% dintre elevii participanţi la programul pilot au înţeles că animalele de companie trebuie consultate de medicul veterinar, iar 97% au înţeles că nevoile de bază sunt hrana potrivită şi nevoia de mişcare în aer liber, ne-a motivat să mergem mai departe. 'ABC-ul îngrijirii animalelor de companie' este un program complex care informează copii despre lumea animalelor şi îi ajută să se dezvolte emoţional', a declarat Gratziela Bahaciu, secretar general al Asociaţiei Române a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie.
Cei 4 medici veterinari care vor susţine lecţiile pentru elevi sunt lectori universitari în cadrul Facultatii de Medicină Veterinară din Bucureşti, coordonaţi de către medicul veterinar Aurelia Anton, secretar executiv al Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari din România.
La finalul orelor, elevii şi învăţătorii primesc chestionare de evaluare cu întrebări care testează gradul în care micuţii şi-au însuşit cunoştinţele de bază privind îngrijirea animalelor de companie, precum şi înţelegerea responsabilităţii pe care trebuie să şi-o asume.
Potrivit unui studiu recent publicat de catre National Institutes of Health din Marea Britanie, copiii care cresc alături de un animal de companie îşi dezvoltă mult mai bine abilităţile de interacţiune şi socializare cu oamenii, iar această experienţă le este de ajutor pe tot parcursul vieţii. Ei învaţă de la o vârstă fragedă ce înseamnă prietenia şi afecţiunea şi cum să devină mai responsabili, prin asumarea consecinţelor faptelor lor.
În România trăiesc aproximativ 8 milioane de căţei şi pisici, conform datelor studiului realiazat de către Federaţia Europeană a Industriei Producătoare de Hrană pentru Animale (FEDIAF) şi care şi-a propus să afle din punct de vedere statistic cum arată în cifre populaţia de animale de companie din ţările Uniunii Europene şi Europa în anul 2010. Pe primul loc se situează Rusia cu o populaţie de 12 milioane de câini şi 18 milioane de pisici, pe locul al doilea Marea Britanie cu 8 milioane de căţei şi 11 milioane de pisici, iar pe locul al treilea Franţa cu 11 milioane de pisici şi 7,5 milioane de căţei.
Despre ARPAC
Fondată în 2003, ARPAC este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, creată pentru a reprezenta, sprijini şi susţine interesele comune ale membrilor săi, importatori şi producători de hrană pentru animale de companie.
MEMBRI: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Distribution, Angst S.A.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.
INTERVIU/Dumitru Băiculescu(ANSVSA):România poate controla şi elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor rumegătoarelor România poate controla şi elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor animalelor rumegătoare pe o perioadă de trei ani, a declarat noul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu, într-un interviu acordat AGERPRES...
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...
Prof.dr. Florian Popa: Şcoala medicală românească încă este bună - interviu Prof.dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Carol Davila' din Bucureşti, consideră că învăţământul medical românesc se află, în prezent, în regres faţă de ceea ce a fost, din cauza lipsei de interes a candidaţilor, dar susţine că tot corpul didactic este valoros.