Cele mai citite
 


Harghita: Zeci de părinţi refuză vaccinarea obligatorie a copiilor lor
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de părinţi din Harghita refuză vaccinarea obligatorie a copiilor lor, după ce citesc diverse materiale care circulă pe internet şi din care reiese că procesul de vaccinare le-ar face rău, susţine şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi.
Aceasta a declarat, joi, pentru AGERPRES, că a primit semnale din partea medicilor de familie că părinţi, în special tineri şi care trăiesc în mediul urban, refuză să-şi vaccineze copiii, convinşi fiind că acest lucru este dăunător.
'Este vorba de tineri intelectuali, semidocţi, care citesc materiale de provenienţă discutabilă şi a cărora valoare ştiinţifică este similară cu materialele care prevestesc sfârşitul lumii. (...) Este un snobism modern, o modă a oamenilor nedocumentaţi, care neavând studii medicale nu pot face distincţie între ce este util şi ce este dăunător', a spus dr. Tar.
Potrivit sursei citate, părinţii care nu doresc să-şi imunizeze copiii semnează pentru acest lucru în registrele medicilor de familie, unii refuzând să-i vaccineze chiar şi împotriva hepatitei.
Şefa DSP Harghita le-a atras atenţia acestor părinţi că îşi expun copiii unui mare risc, acela ca micuţii să contacteze boli foarte grave, unele fatale.
'Aş dori să atrag atenţia acestor părinţi că îşi expun copiii la un mare risc. Ei cred că nu au văzut un copil bolnav de poliomielită sau de variolă. Sau nu au văzut cum moare un copil de poliomielită. Nu cred că cineva vrea să-şi împingă copilul la o viaţă de infirm, asta dacă reuşescă să scape după ce a contactat virusul', a explicat şefa DSP Harghita.
Dr. Tar Gyongyi şi-a exprimat îngrijorarea că retragerea de pe piaţă a vaccinului gripal va aduce şi mai multe argumente celor care se opun vaccinării obligatorii.
'Vaccinurile obligatorii sunt foarte utile. (...) Au trăit generaţii întregi care au fost vaccinate. Părinţii noştri, bunicii noştri. Trebuie să se ştie că ce se aplică într-un program de vaccinare naţională sunt vaccinuri experimentate, trecute prin studii clinice la care au participat mii de persoane, pentru a le verifica valoarea', a afirmat dr. Tar.
Ea este de părere că în noua lege a sănătăţii ar trebui să se stipuleze expres că vaccinările din lista de vaccinare sunt obligatorii. Şefa DSP Harghita spune că o astfel de reglementare funcţionează în Ungaria, existând riscul ca părintelui să i se ia copilul, dacă se opune vaccinărilor obligatorii. AGERPRES (AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şefa DSP Harghita: Vaccinarea nu este o chestie de modă sau alegeri personale, e o problemă a comunităţii Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, le recomandă părinţilor să îşi vaccineze copiii şi să nu-i supună la 'experimente' pentru că vaccinarea nu este 'o chestie de modă', ci o problemă de sănătate publică.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...
Harghita: Unii medici de familie manifestă dezinteres faţă de administrarea vaccinului antigripal Unii medici de familie harghiteni nu sunt interesaţi de preluarea şi administrarea vaccinului antigripal, chiar dacă autorităţile sanitare din judeţ recomandă vaccinarea populaţiei, pentru reducerea riscului unei epidemii.
Poliomielită: Vaccinarea a peste 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite /UNICEF/ şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ au anunţat luni că au început o campanie de vaccinare a 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu împotriva poliomielitei, după descoperirea a 17 cazuri în Siria, relatează AFP.
Harghita: Numărul virozelor şi pneumoniilor este în creştere; medicii recomandă vaccinarea Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor este în creştere în Harghita faţă de săptămâna precedentă, fără a se înregistra niciun caz de gripă.
Buzău: Personalul sanitar nevaccinat nu poate presta activităţi medicale Buzău, 11 ian /Agerpres/ - La Buzău, personalului medico-sanitar care refuză vaccinarea i se va interzice prestarea de activităţi medicale care presupun prezenţa pacienţilor.