Cele mai citite
 


Ioan Chelaru, senator PSD: Protestele au arătat că sistemul condus de Traian Băsescu poate fi învins
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protestele publice din ultimele zile au arătat că sistemul condus de Traian Băsescu poate fi învins, a declarat, joi, într-un comunicat de presă, senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al PSD.
Potrivit parlamentarului, 'toată conspiraţia politică pusă la cale de Traian Băsescu în ultimii ani prin trădare, fraudă, şantaj şi corupţie poate fi înlăturată spre binele tuturor'.
'Românii au ieşit în stradă pentru ca le-a ajuns cuţitul la os. Sărăcia, lipsa de perspectivă, greutăţile de zi cu zi amplificate de o politică bezmetică de reduceri salariale şi pensii, de concedieri din sistemul public, au dus la inflamarea unui popor destul de apatic în ultimii ani', a precizat în comunicatul de presă senatorul Ioan Chelaru.
Vicepreşedintele PSD susţine că "vârful iceberg-ului" a fost poziţia preşedintelui Traian Băsescu faţă de medicul Raed Arafat.
'Este un lucru extraordinar pentru noi, politicienii, să vedem că, în ciuda manifestărilor unui aparat de propagandă politică comparabil cu cel ceauşist, românii încă mai recunosc şi apreciază valoarea unui profesionist şi sunt în stare să iasă în stradă pentru a apăra asemenea oameni. Acest lucru ne obligă pe noi, cei din opoziţie, să promovăm la viitoarele alegeri oameni de asemenea tip şi calibru. Politizarea excesivă a funcţiilor de răspundere trebuie înlocuită cu alegerea celor mai buni profesionişti, cu sau fără apartenenţă politică', a adăugat vicepreşedintele PSD.
Senatorul Ioan Chelaru l-a atacat în comunicatul citat şi pe Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, pe care l-a acuzat că a trimis în stradă "grupuri anarhiste".
'Grupurile anarhiste trimise în stradă de oamenii generalului Oprea au provocat în mod deliberat distrugeri şi violenţă. Reacţia Jandarmeriei, în general reacţia Ministerului de Interne a semănat cu discursurile penibile ale şefului acestui minister', a acuzat senatorul Ioan Chelaru.
Despre întâlnirea de luni dintre putere şi opoziţie, vicepreşedintele PSD a declarat că singurul punct pe care l-au acceptat cei din arcul guvernamental a fost convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în 23 şi 24 ianuarie.
Potrivit lui Ioan Chelaru, dacă puterea nu va da curs solicitărilor USL, privind demisia premierului şi alegeri anticipate, opoziţia îşi rezervă dreptul de a apela la "orice formă democratică în încercarea legitimă de a dărâma actuala conjuraţie politică care a dus România în dezastru'. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.
Protestele din România: Mobilizare puţin omogenă, dar fără afiliere politică (presa internaţională) Presa şi agenţiile internaţionale de ştiri acordă în continuare un spaţiu amplu protestelor din România, notând că guvernul român depune eforturi să ţină în frâu escaladarea mişcării. În timp ce opoziţia încearcă să obţină capital politic din aceste mobilizări, protestatarii s-au ţinut deoparte de orice...
PSD critică declaraţiile preşedintelui Băsescu referitoare la starea de sănătate a lui Constantin Nicolescu Preşedintele Traian Băsescu dă dovadă 'de ticăloşie' atunci când se pronunţă asupra stării de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD) şi când sugerează că decizia medicilor de a-l opera pe acesta a influenţat justiţia, afirmă parlamentarii Titus Corlăţean şi Mircea...
Deputaţi PSD: Preşedintele Traian Băsescu denigrează domeniul medical Preşedintele Traian Băsescu demonstrează prin afirmaţiile legate de 'rateurile' în diagnostic ale medicilor români că nu cunoaşte acest domeniu şi denigrează un segment de activitate 'doar din raţiuni politice şi pentru a-şi îndeplini interesele personale', au afirmat, luni, mai mulţi deputaţi PSD.