Cele mai citite
 


ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel Dorel Sofica, cu prilejul prezentării activităţii instituţiei pe anul precedent.
Trei ambulanţe SMURD şi patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, în valoare totală de aproape 3,4 milioane de lei, vor fi repartizate judeţului Alba printr-un proiect derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 - 'Îmbunătăţirea infrastructurii sociale'.
Cu o valoare totală de peste 20,6 milioane de lei, proiectul este realizat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Centrul Transilvaniei', prin Consiliile Judeţene Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.
În prezent, ISU Alba are în dotare 16 autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru intervenţii la incendiu, din care 6 au în dotare şi echipamente pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor.
Acestea sunt repartizate pe subunităţi astfel: 5 la Detaşamentul Alba Iulia, 4 la Detaşamentul Aiud, 3 la Pichetul de Pompieri Cîmpeni şi câte două la Garda de Intervenţie Blaj şi Garda de Intervenţie Sebeş.
Asistenţa medicală de urgenţă şi descarcerare la nivelul judeţului Alba este asigurată în mod integrat de către Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), structurile Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi Compartimentele de Primiri Urgenţe din cadrul spitalelor municipale şi orăşeneşti.
ISU Alba are în dotare 6 autospeciale dotate cu modul de descarcerare şi 3 ambulanţe de tip B2 - echipaj de prim ajutor.
În decembrie 2011 au fost primite, printr-un program al Ministerului Sănătăţii, încă două ambulanţe, care vor fi distribuite la Pichetul de Pompieri Cîmpeni şi Garda de Pompieri Sebeş, urmând a fi operaţionalizate în cel mai scurt timp.
Un alt proiect cu fonduri europene, 'Managementul situaţiilor de urgenţă pentru protecţia infrastructurii critice la nivel regional, utilizând sisteme informatice de gestiune şi evaluare a riscurilor, pentru îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor la nivelul autorităţilor publice locale', iniţiat de Instituţia Prefectului Judeţul Alba, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu, are ca beneficiari ISU Alba şi ISU Sibiu.
În valoare de aproape 20 de milioane de lei, proiectul se va realiza din Fondul Social European - Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative. Cererea de finanţare a proiectului a fost aprobată în decembrie 2011.
Obiectivele acestui proiect vizează implementarea unui sistem informatic de gestiune a elementelor de infrastructură critică cu suport GIS, capabil să asigure inclusiv dezvoltarea capacităţii de planificare a răspunsului în cazul apariţiei situaţiilor de urgenţă, şi dezvoltarea capacităţii de planificare strategică şi operaţională a răspunsului, prin integrarea planurilor de securitate ale obiectivelor care constituie elemente de infrastructură critică din planurile de răspuns local. AGERPRES/ (AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Alba: Autospeciale şi ambulanţe intrate în dotarea ISU printr-un proiect cu fonduri europene Patru autospeciale cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală de 3,2 milioane de lei, au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Alba: Atragerea de fonduri europene, obiectiv al ISU şi în acest an Atragerea fondurilor europene necesare implementării proiectelor de dezvoltare instituţională, în scopul asigurării creşterii capacităţii de răspuns, reprezintă unul din obiectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, a declarat, vineri, şeful ISU, colonel Dorel Sofica, în cadrul...