Cele mai citite
 


Klaus Iohannis consideră că alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru a debloca situaţia
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate reprezintă soluţia pentru deblocarea situaţiei actuale din România, consideră liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), primarul Sibiului Klaus Iohannis.
"Cred că se poate ajunge la anticipate. (...) Soluţia tehnică se poate găsi uşor, sunt diferite posibilităţi. Varianta cea mai simplă ar fi să îşi dea demisia Guvernul. În acest context, nu cred nici într-un guvern de tehnocraţi, de uniune naţională. Alegerile anticipate ar rezolva problema pentru toată lumea. Alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru a debloca situaţia", a declarat joi Iohannis într-o conferinţă de presă.
Edilul a precizat că orice sibian se poate alătura fără teama că va fi amendat protestelor autorizate de primărie până pe 24 ianuarie.
"Îi înţeleg pe sibienii care protestează şi simpatizez cu ei. De aceea am şi hotărât ca atunci când a venit cererea de organizarea mitingului să o aprobăm destul de repede. Oamenii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate. (...) Dacă (protestele, n.r.) vor avea rezultatul scontat, vom vedea. Deocamdată cei vizaţi nu au dat nici un semnal că ar fi impresionaţi de această poveste. Sibienii se pot alătura marşului fără să rişte să fie amendaţi, atâta vreme cât protestele vor fi paşnice", a spus primarul sibian.
Klaus Iohannis a adăugat că el este interesat în 2012 doar să îşi prelungească mandatul de primar al municipiului Sibiu, nu de alte funcţii politice, cum ar fi cea de premier.
"Nu cred că se va ajunge în situaţia asta, să negocieze cineva cu mine. Nu aş fi dispus să plec pentru o astfel de poziţie (de premier, n.r.). Pentru mine este mult mai important să îmi văd de treaba mea aici la Sibiu, anul acesta mă voi concentra pe Sibiu", a explicat Klaus Iohannis.
Pe de altă parte, liderul FDGR a apreciat că reprezentanţii PDL care i-au jignit pe protestatari au fie "o totală lipsă de respect, fie infatuare" şi au procedat "inadecvat".
Totodată, Klaus Iohannis s-a arătat surprins de revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, precizând că dacă ar fi fost cazul său, el nu s-ar mai fi întors.
"Oarecum m-a surprins decizia lui Raed Arafat. Eu nu m-aş fi întors. Odată plecat, îi bun plecat. La ce să se întoarcă?", a reacţionat Iohannis.
Joi seara între orele 18.00 şi 21.00 în Piaţa Mare şi pe principalele artere ale municipiului Sibiu sunt aşteptaţi să mărşăluiască peste o mie de sibieni, conform organizatorului, Mircea Bucur, preşedintele Asociaţiei Sibiu 89. AGERPRES/(A_Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: 11 răniţi vor fi aduşi în ţară în această seară Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta că doar 11 dintre cei 18 răniţi în accidentul din Ungaria vor fi aduşi vineri seară în România cu avionul militar Spartan pus la dispoziţie de MApN.
Raed Arafat: În două săpătămâni sperăm să venim cu o formă concretă privind salarizarea medicilor Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr.Raed Arafat, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la eventualele proteste ale medicilor, că în ultima perioadă au avut loc discuţii pentru a găsi soluţii viabile care să ducă la creşteri salariale în sistemul sanitar.
Preşedintele AOR: Ministerul Sănătăţii nu va mai desfiinţa spitale, negociem acum cu CNAS Sibiu, 18 feb /Agerpres/ - Asociaţia Oraşelor din România (AOR) a determinat joi, Ministerul Sănătăţii să nu desfiinţeze spitalele, dar urmează să negocieze săptămâna viitoare situaţia spitalelor din ţară cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care din 1 aprilie nu va mai asigura finanţare pentru...
Raed Arafat: Suntem la risc scăzut de apariţie de ebola în ţară, nu este niciun motiv de panică Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat joi, la Băile Felix, că riscul privind apariţia unor cazuri de ebola în România e scăzut, însă se fac pregătiri p"entru eventualitatea în care ar surveni vreo îmbolnăvire, guvernul alocând în acest sens 25 de milioane de lei ministerelor...
Ministerul Sănătăţii implementeză un program de reducere a sării din alimente Ministerul Sănătăţii implementează un program pe cinci ani pentru reducerea sării din alimente, a declarat joi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, în conferinţa de presă prilejuită de campania naţională "Viteza ucide ... nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!".
Sibiu: Atlassib va dona un leu din fiecare bilet vândut Fundaţiei pentru SMURD Cel mai mare transportator internaţional de persoane din România, Atlassib, a anunţat că va dona, până în 30 septembrie 2016, un leu din fiecare bilet de călătorie vândut pentru susţinerea Fundaţiei pentru SMURD prin campania "Respectăm Viaţa".