Cele mai citite
 


Gripa H1N1 se propagă mai repede în Franţa decât în restul Europei
sâmbătă, 19 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Virusul gripei H1N1 se propagă mai repede în Franţa decât în restul Europei, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.
'Activitatea gripală rămâne în general scăzută în Europa şi Asia, cu excepţia Franţei, care semnalează creşterea numărului de cazuri de gripă (a 37- săptămână la rând), dar sub nivelul gripei sezoniere', au precizat experţii OMS în bilanţul lor săptămânal cu privire la pandemie.

Potrivit unui purtător de cuvânt al OMS, gripa H1N1 a luat viaţa a 3.486 de persoane de la apariţia noului virus în martie-aprilie a.c., ceea ce înseamnă cu 281 de decese mai mult faţă de precedentul raport al organizaţiei.

În total, OMS are cunoştinţă de 296.471 de cazuri confirmate de analizele de laborator (faţă de 277.607 săptămâna trecută), dar cifra nu este cea reală, deoarece ţările cele mai afectate nu mai procedează la analize sistematice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.