Cele mai citite
 


Primele defibrilatoare stradale au fost montate în municipiul Galaţi
joi, 19 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 19 ian /Agerpres/- Primele patru defibrilatoare semiautomate publice dintre cele şapte achiziţionate de Consiliul Judeţului Galaţi au fost montate, joi, în zone aglomerate din municipiul Galaţi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, căpitan Eugen Chiriţă, cele patru aparate stradale de resuscitare au fost instalate în hala de zarzavaturi a Pieţei Centrale, la Palatul de Justiţie, în Gara CFR Călători şi în zona de Trecere Bac. Vineri, urmează să se monteze un alt defibrilator la Facultatea de Mecanică, iar odată cu venirea verii, un alt aparat va fi instalat la Plaja Dunărea. În următoarele zile va mai fi instalat un defibrilator, dar amplasamentul acestuia nu a fost încă stabilit.
Defibrilatoarele pot fi folosite de persoane fără pregătire medicală prealabilă pentru că oferă un ghid audio al manevrării, în limba română. Cu toate acestea, ISU a demarat un proces de instruire a unui număr cât mai mare de persoane care să ştie să folosească astfel de aparate, targetul fiind de aproximativ cinci-şase mii de persoane.
Valoarea celor şapte defibrilatoare stradale se ridică la aproximativ 14.000 euro, montarea lor făcându-se fie în dulapuri speciale prinse în perete fie în dulapuri independente cu fixare pe sol.
'Sunt primele şapte aparate de defibrilare semiautomate publice, programul nostru fiind unul ambiţios care va continua şi anul viitor. Consiliul Judeţului Galaţi a sprijinit Asociaţia SMURD şi alături de ISU şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă va continua proiectul de montare a acestor aparate şi în alte locaţii, urmând ca şi societăţile comerciale şi băncile care vor să ni se alăture să achiziţioneze şi să instaleze defibrilatoare în incinta sediilor proprii', a spus preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.
În anii următori proiectul de montare a defibrilatoarelor stradale va continua ajungându-se astfel la câteva zeci de aparate amplasate în diverse locuri. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Primele defibrilatoare stradale vor fi montate la Galaţi Primele şapte defibrilatoare semiautomate publice vor fi montate pe raza municipiului Galaţi în aproximativ două săptămâni, oraşul de la Dunăre fiind astfel primul din ţară care va avea aparate de resuscitare stradale, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Eugen Chebac.
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Galaţi: Autospeciale noi pentru Serviciul de Ambulanţă Galaţi, 10 ian /Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a fost dotat cu patru autospeciale noi, care înlocuiesc salvările vechi cu norma depăşită, a declarat, joi, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Galaţi: Robot de resuscitare unic în ţară, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi este singurul din ţară care, din fonduri proprii, a achiziţionat un dispozitiv de resuscitare mecanic, Lucas 2.