Cele mai citite
 


Sălaj: Dinamică ascendentă pentru consumul de droguri în judeţ
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de droguri ilicite, în mod deosebit consumul de substanţe etnobotanice, reprezintă, în momentul actual, un fenomen cu o dinamică ascendentă în judeţul Sălaj, potrivit concluziilor raportului anual pentru 2011 al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din acest judeţ.
"CPECA Sălaj a implementat în acest an zece proiecte locale de prevenire a consumului de droguri în 32 de unităţi şcolare din întreg judeţul. În afara acţiunilor desfăşurate în cadrul unor proiecte au fost realizate şi un mare număr de activităţi punctuale, astfel că în anul 2011 s-au desfăşurat peste 100 de activităţi de prevenire în şcoală, la care au participat peste 500 de elevi, aproximativ 460 de cadre didactice şi consilieri şcolari şi aproximativ 300 de părinţi. Au avut loc atât activităţi de informare-comunicare-educare, cât şi activităţi alternative de petrecere a timpului liber în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, atât pe perioada anului şcolar, cât şi a vacanţelor", se precizează în raportul menţionat.
În ciuda acestor acţiuni, în concluziile raportului se arată că "în momentul actual, consumul de droguri ilicite, în mod deosebit consumul de substanţe etnobotanice, reprezintă un fenomen cu o dinamică ascendentă în judeţul Sălaj".
Pe de altă parte, documentul menţionează şi greutăţile provocate în 2011 de neclarităţile privitoare la statutul Agenţiei Naţionale Antidrog şi CPECA, din prima parte a anului, problemele legate de încadrarea cu personal şi a fondurilor necesare implementării proiectelor locale, în condiţiile creşterii numărului de consumatori, în special de noi substanţe psihoactive, alături de o adresabilitate scăzută a populaţiei în ceea ce priveşte accesarea serviciilor oferite de Centru. AGERPRES/(AS - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Proiect de prevenire a consumului de alcool în rândul adolescenţilor Un proiect ce are ca scop prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor din Sălaj va fi implementat în mai multe unităţi şcolare din judeţ. Proiectul a pornit de la un studiu realizat de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) potrivit căruia jumătate dintre tinerii i...
Sălaj: Proiect de combatere a consumului de droguri rândul adolescenţilor Un proiect ce îşi propune formarea şi dezvoltarea în rândul a 700 de elevi din Sălaj a unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri va fi implementat în perioada februarie - iunie 2015, pentru al treilea an...
Sălaj: Proiect de prevenire a consumului de etnobotanice în rândul liceenilor din Zalău Un număr de 450 de liceeni din 15 unităţi de învăţământ din Zalău vor fi antrenaţi în proiectul "High - Informează-te!", în cadrul mai multor activităţi privind riscurile şi consecinţele consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive numite generic "etnobotanice".
Directorul DGASPC Sălaj: Există o reticenţă în a recunoaşte fenomenul consumului de etnobotanice Protecţia Copilului şi Centrul Antidrog din Sălaj avertizează privind creşterea consumului de etnobotanice în rândul tinerilor din judeţ, reclamând lipsa specialiştilor şi a unor centre specializate în prevenirea şi tratarea cazurilor apărute.
Teleorman: Riscurile consumului de droguri, aduse în atenţia liceenilor la Biblioteca Judeţeană Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Teleorman, în colaborare cu Crucea Roşie Teleorman şi Biblioteca Judeţeană Marin Preda din municipiul Alexandria, a organizat miercuri o dezbatere care a avut ca temă prevenirea consumului de droguri.
Proiect de informare şi conştientizare cu privire la consumul de droguri şi substanţe psihoactive, în cinci licee sucevene Elevi din cinci licee sucevene, împreună cu părinţii, participă la activităţi de informare, conştientizare şi educare privind consumul de alcool, tutun, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Suceava, a...