Cele mai citite
 


Studenţi din Milano, înscrişi la stomatologie în România, mituiesc pentru a se înscrie în Ordinul Stomatologilor
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Brigada Mobilă din Milano a denunţat, între alte persoane, un medic stomatolog de 45 ani pentru fraudă, fals şi alte delicte minore, care a înşelat mai mulţi studenţi la stomatologie, cu numai câteva examene susţinute la Arad, în România, şi care au plătit o sumă variind între 50.000-100.000 de euro pentru admiterea în Ordinul Medicilor Stomatologi din Milano, informează Corriere della Sera în ediţia de miercuri.

În total, numărul persoanelor denunţate se ridică la nouă, între care patru studenţi, unii copii de medici stomatologi. Ancheta a fost demarată în urmă cu un an accidental, după ce au fost interceptate convorbiri ale unor delincvenţi pentru furturi minore.

Din conversaţii se înţelege că un medic stomatolog aranja dosare în schimbul banilor. Cercetările au dovedit că patru studenţi din Milano, înscrişi la universitatea din Arad, în România (unde nu există un număr limitat la facultatea de Stomatologie), au susţinut câteva examene şi apoi s-au întors în Italia.

Odată contactat medicul stomatolog, aceştia au constatat că plătind o anumită sumă puteau obţine înscrierea în Ordinul Medicilor Stomatologi prin simpla prezentare a unei autocertificări.

"De restul am eu grijă datorită relaţiilor mele", a asigurat medicul escroc.

Agenţii Brigăzii Mobile, care monitorizau situaţia, au avertizat Ordinul, semnalând că cei patru aşa-zişi "absolvenţi" nu au obţinut niciun titlu de la Universitatea din România.

Potrivit anchetelor, ar fi aproximativ 15 studenţi care au plătit mită medicului - care se dădea şi drept profesor universitar şi prezenta un prieten ca secretar al Ordinului Stomatologilor - pentru a obţine înregistrarea. Escrocul ar fi încasat o sumă ce variază între 200.000 şi 300.000 de euro.AGERPRES/(Adriana Doicaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii italieni preferă universităţile din România (La Repubblica) Sute de studenţi italieni se formează în fiecare an în universităţi din România, mai ales în Transilvania, unde traiul costă mai puţin, iar cursurile sunt mult mai bune decât în Italia, apreciază marţi cotidianul roman La Repubblica, într-un articol semnat de trimisul special în România, jurnalistul...
Comunicat de presă - UVVG Arad Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, Universitatea "Carol Davila" din Bucureşti şi Colegiul Medicilor Dentişti din România şi Arad, au organizat la finalul acestei săptămâni, simpozionul ştiinţific "Aspecte importante ale medicinei dentare moderne".
Cristian Vlădescu: Avem cei mai mulţi studenţi în medicină, dar la medici suntem pe penultimul loc în UE Directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, prof. dr. Cristian Vlădescu, a declarat vineri, în cadrul Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că România are cei mai mulţi studenţi în medicină...
Cluj: Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Medici - la final Ediţia din acest an a Congresului Internaţional "Medicalis 2011" a fost o reuşită atât din punct de vedere al participării numeroase - 600 de studenţi şi tineri medici, dintre care 70 din străinătate -, cât şi al calităţii comunicărilor ştiinţifice prezentate în cadrul reuniunii şi al tematicii atelierelor...
Galaţi: Peste 250 de studenţi şi rezidenţi la a V-a ediţie a Congresului Internaţional Galmed 2014 Peste 250 de studenţi şi medici rezidenţi participă, începând de joi, timp de patru zile, la Congresul naţional cu participare internaţională Galmed 2014, aflat la a V-a ediţie şi organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG).
Universităţile de medicină din România atrag tot mai mulţi studenţi din UE Tot mai mulţi aspiranţi la studii de medicină care nu găsesc locuri în Germania sau Austria sunt atraşi de universităţi din România, precum cele din Timişoara, Cluj sau Bucureşti. Acestea au descoperit de multă vreme în studenţii străini o sursă de venit. Taxele de studii sunt aici între 3.000 şi 5.000...