Cele mai citite
 


Unul din cinci americani a suferit tulburări psihice anul trecut
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din cinci adulţi din SUA, adică 50 de milioane de persoane, a suferit de o boală psihică în ultimul an, cei mai afectaţi fiind tinerii şi femeile, relevă un raport guvernamental făcut public joi şi citat de Reuters.
Studiul realizat de Substance Abuse and Mental Health Services Administration arată că femeile au suferit în procent mai mare (23%) decât bărbaţii (16,8%), în timp ce rata bolilor mintale în rândul persoanelor între 18 şi 25 de ani a fost de două ori mai mare decât cea din rândul persoanelor de 50 de ani şi peste.

Autorii raportului definesc boala mintală în rândul adulţilor ca tulburări mentale, comportamentale sau emoţionale diagnosticabile, excluzând tulburările de dezvoltare şi consumul de droguri.

Conform sondajului, 5% din americanii adulţi, adică 11,4 milioane de persoane, au suferit de o boală mintală care le-a afectat puternic vieţa.

Raportul mai arată că 8,7 milioane de americani adulţi au avut gânduri sinucigaşe anul trecut, cu 2,5 milioane de persoane care şi-au făcut planuri de sinucidere, iar 1,1 milioane de persoane care au încercat efectiv să-şi pună capăt vieţii.

Americanii care au suferit de o boală mintală au riscat de trei ori mai mult să dezvolte o dependenţă de droguri sau tulburări cauzate de abuzul de droguri decât adulţii care nu au suferit boli psihice.

În rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, 8 procente - adică 1,9 milioane de adolescenţi - au experimentat un major episod depresiv în ultimul an, definit ca o perioadă de cel puţin două săptămâni când o persoană experimentează o stare depresivă sau o lipsă de interes.

Adolescenţii care au experimentat un episod depresiv au avut o rată de două ori mai mare de consum de droguri ilegale decât adolescenţii care nu au trecut printr-o depresie.

La sondaj au luat parte 67.500 de persoane de peste 12 ani de pe întreg teritoriul SUA.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Companiile romanesti pot economisi bani adresand problema dependentei la serviciu Alcoolismul si dependenta de droguri sunt probleme globale. Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca, la nivel mondial, pana la 5% din forta medie de munca este dependenta de alcool si pana la 25% consuma alcool in exces, riscand sa devina dependenta.
Prevenţia sinuciderilor post-spitalizare ale soldaţilor internaţi pentru afecţiuni mentale, în atenţia cercetătorilor americani (studiu) Soldaţii americani spitalizaţi cu tulburări de sănătate mentală au un risc semnificativ crescut de sinucidere în anul următor după spitalizare, potrivit unui studiu publicat în numărul din 12 noiembrie al revistei JAMA Psychiatry (Journal of American Medical Association).
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
SUA: Anual, depresia afectează circa 3 milioane de adolescenţi americani (raport) În doar un an de zile aproape 3 milioane de adolescenţi americani s-au confruntat cu o criză majoră de depresie, potrivit unui raport al executivului american, scrie UPI.com.
Jumătate din adolescenţii americani se declară dependenţi de telefoanele mobile (sondaj) Jumătate din adolescenţii americani se simt ''dependenţi" de dispozitivele lor mobile, conform unui sondaj efectuat de compania non-profit Common Sense Media, citat de fortune.com.
Simpozion academic despre consumul şi dependenţa de droguri Profesori universitari, academicieni, directori ai mai multor institute dezbat, miercuri, la Academia Română, în cadrul unui simpozion, aspecte antropologice, juridice şi medico-sociale privind consumul şi dependenţa de droguri.