Cele mai citite
 


Vârstnici cu nevoi speciale, îngrijiţi socio-medical, în sectorul 4
vineri, 20 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul "Îngrijiri socio-medicale complexe pentru persoane vârstnice cu nevoi speciale din Sectorul 4" continuă pentru al treilea an consecutiv, 50 de persoane vârstnice cu probleme sociale sau diferite afecţiuni medicale urmând să primească asistenţă socială la domiciliu.
Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4 transmis joi AGERPRES, proiectul, demarat în martie 2010, este implementat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, cu sprijinul Fundaţiei 'Crucea Alb-Galbenă'.
Dintre persoanele care beneficiază de îngrijire medicală la domiciliu, 30 urmează şi un program de recuperare medicală.
Costul total al serviciilor socio-medicale necesare implementării acestui proiect este de 245.544 lei, din care 180.000 de lei sunt alocaţi din bugetul DGASPC Sector 4.
Activităţile de asistenţă medicală şi îngrijire presupun măsurarea principalilor parametri fiziologici, măsurarea glicemiei, recoltarea analizelor, administrarea medicamentelor, asigurarea igienei corporale, kinetoterapie şi recuperare, consiliere medicală în legătură cu afecţiunile persoanelor asistate, precum şi asistenţă paliativă în cazul fazei terminale a afecţiunii asistaţilor şi susţinerea familiei.
Pe de altă parte, acest proiect are şi 150 de beneficiari indirecţi, reprezentaţi de membri de familie şi persoanele de suport din mediul de viaţă al celor 50 de persoane vârstnice.
Familiile sunt degrevate de sarcinile ce le revin pentru îngrijirea cazurilor sociale şi a persoanelor nedeplasabile, acestea fiind preluate de echipele speciale formate din asistente medicale, medici specialişti şi persoanele specializate pentru îngrijirea la domiciliu. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Proiect româno-italian în domeniul terapiei ocupaţionale pentru persoanele vârstnice instituţionalizate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi va colabora cu Federaţia Naţională a Pensionarilor - CISL Lombardia din Italia pentru promovarea unui proiect pentru persoanele vârstnice instituţionalizate în judeţ.
Bucureşti: Un nou centru pentru vârstnici, în Cartierul Ion Creangă Primăria sectorului 2 va demara în luna mai lucrările de amenajare a unui nou centru de zi multifuncţional pentru vârstnici şi persoane cu nevoi speciale, destinat în special locuitorilor din Cartierul Ion Creangă.
Teleorman: Posturile de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, suplimentate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman va avea în 2013 un număr de 667 de posturi, cu 12 mai multe decât în anul precedent, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, instituţia publică în subordinea căreia se află.
Alba: Supraaglomeraţie la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos Supraaglomeraţia înregistrată la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos, unde, în prezent, sunt asistate 347 de persoane, periclitează calitatea serviciilor de îngrijire, de recuperare şi de integrare/reintegrare socială, motiv pentru care acesta a fost cuprins în planul...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Un centru de primire a copiilor străzii, în Sectorul 3 Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a înfiinţat un nou centru destinat copiilor străzii, amplasat în strada Marin Pazon nr. 2B, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 3.