Cele mai citite
 


Conducerea CJ Giurgiu este îngrijorată de funcţionarea Spitalului Judeţean de Urgenţă în acest an
sâmbătă, 21 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, este îngrijorat cu privire la funcţionarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu în acest an după ce a fost din nou redus numărul de paturi şi implicit finanţarea va fi mai redusă.
' Am acceptat să preluăm acest spital, am investit 5 milioane de lei în el şi am contractat şi împrumuturi pentru anumite dotări, inclusiv pentru un computer tomograf şi aparatură RMN, dar sunt stupefiat pentru că după ce am avut o reducere de paturi de zece la sută, la finalul anului trecut numărul de paturi a mai fost redus cu încă 16 la sută' a declarat vineri, pentru AGERPRES, Dumitru Beianu.
El spune că acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt 386 de paturi, ceea ce înseamnă o medie de 2,1 paturi la mia de locuitori în condiţiile în care în România media este de 5,6 paturi, iar în alte ţări europene aceasta ajunge la 8.
'Probabil că noi, cei din sudul României, ne comparăm cu Africa pentru că niciunde în spaţiul european nu mai există o asemenea situaţie, iar la nivel naţional suntem o excepţie', a apreciat Dumitru Beianu.
În aceste condiţii, preşedintele CJ Giurgiu spune că vede "nori negri" asupra sistemului de sănătate publică din judeţ pentru că aceste reduceri de paturi vor însemna disponibilizări, externalizarea unor servicii medicale pe care tot locuitorii judeţului vor trebui să le plătească. Dumitru Beianu a precizat că va încerca să discute cu oficialii din Ministerul Sănătăţii pentru că la nivel local nu are soluţii pentru funcţionarea spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. AGERPRES/(A- Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă cere sprijinul CJ pentru remedierea situaţiei din instituţie Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihai Petre, a prezentat un raport Consiliului Judeţean, cerând sprijinul instituţiei pentru remedierea neajunsurilor existente în această unitate medicală.
Giurgiu: Linie de gardă în radiologie înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu sprijinul CJ Consiliul Judeţean Giurgiu a aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, înfiinţarea unei linii de gardă în specialitatea radiologie şi imagistică medicală în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu în vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale oferite populaţiei judeţului Giurgiu, cât şi pentru menţinerea...
Giurgiu: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, mulţumită de clasificarea spitalului Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu este mulţumită că instituţia a reuşit să obţină clasificarea în categoria a treia a spitalelor din ţară, conform unui ordin al Ministerului Sănătăţii, deoarece toţi angajaţii luptă de doi ani pentru acest statut, iar acest lucru înseamnă un confort sporit...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean din Reşiţa va fi dotat cu un computer tomograf ultramodern Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va avea un computer tomograf de ultimă generaţie, datorită unui proiect derulat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Serbia.
Bacău: A fost inaugurat noul computer tomograf al Spitalului judeţean de urgenţă Un computer tomograf a fost pus în funcţiune, miercuri seara, la Spitalului Judeţean de Urgenţă/SJU/ Bacău.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va achiziţiona un computer tomograf performant, de 800.000 de euro Proiectul transfrontalier "Sănătate fără frontiere", derulat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, împreună cu Spitalul General din Pojarevaţ (Serbia) se apropie de final, la jumătatea lunii urmând să se încheie procedura de licitaţie pentru achiziţionarea unui computer tomograf performant, de...