Cele mai citite
 


Fermierii din Timiş cresc porci "ecologici" cu carne fără colesterol
sâmbătă, 21 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Colesterolul, Ce mancam?
 

În judeţul Timiş au demarat afacerile de creştere a porcilor vietnamezi, care sunt foarte rentabile deoarece animalele sunt destul de ieftine la cumpărare, iar când ajung la maturitate se pot vinde la preţuri de patru ori mai mari.

În plus, aceşti porci sunt 'ecologici', deoarece carnea lor nu conţine colesterol şi se hrănesc doar cu produse vegetale.


'În judeţul Timiş există un crescător de porci vietnamezi care are un efectiv de 15 capete. Tineretul îl vinde cu 50 de euro bucata, scrofiţa montată cu 200 de euro, iar porcul gras, în greutate de 80 - 90 de kilograme, cu 150 de euro', a declarat vineri Tiberiu Lelescu, şeful Direcţiei Agricole Timiş.


Porcii vietnamezi sunt o rasă de talie mai mică decât cei autohtoni, sunt de culoare neagră şi sunt mult mai uşor de întreţinut în comparaţie cu porcul românesc. Purceii vietnamezi sunt la mare căutare deoarece sunt hrăniţi mai sănătos, sunt mai supli, mult mai gustoşi, iar carnea lor nu conţine colesterol.
'Această specie are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sănătoasă deoarece nu conţine colesterol. Porcii vietnamezi mai sunt numiţi şi "porcii ecologici", deoarece aceştia sunt ierbivori. Creşterea porcilor vietnamezi este mai uşoară decât cea a porcilor autohtoni, pentru că pot trăi foarte bine cu furaje de origine vegetală, cu tărâţe, mere, varză sau iarbă, fiind vegetarieni', a explicat şeful Direcţiei Agricole Timiş.


Porcii vietnamezi, spre deosebire de cei autohtoni, nu pot atinge greutatea de 200 - 300 de kilograme, ci la maturitate nu depăşesc greutatea de 120, maximum 130 de kilograme. Creşterea lor este o foarte bună şi profitabilă afacere de familie, iar investiţia iniţială se recuperează în primul an. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARC:Evaluările privind carnea roşie şi preparatele din carne sunt aruncate fără nicio rigoare ştiinţifică Asociaţia Română a Cărnii (ARC) consideră că evaluările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) potrivit cărora carnea roşie şi preparatele din carne ar fi cancerigene sunt aruncate cu uşurinţă pe piaţă, "fără niciun discernământ şi fără nicio rigoare ştiinţifică", iar presa responsabilă din România...
DESTINAŢII CU GUST Timiş: Traista plugarului, pe mesele orăşenilor Această reţetă este mai deosebită, pentru că nu vom găti nimic, ci vom intra în cămară, acolo unde au avut timp să se odihnească bunătăţile pregătite în iarnă, la pomana porcului.
Timiş: Bolnavii de la Spitalul Judeţean, fără carne de miel de Paşte Cei aproape 600 de bolnavi internaţi în Spitalul Judeţean Timişoara, care nu vor putea pleca acasă de sărbătorile pascale, nu vor mai primi în meniul pascal preparate din carne de miel, ci doar de pasăre.
Timiş: Smithfield a trimis 10 tone de carne şi preparate din carne spre zonele sinistrate Grupul de firme Smithfield România a trimis spre zonele sinistrate circa 10 tone de alimente, prin două transporturi umanitare.
Timiş: Un singur caz de trichineloză în acest sezon Comercianţii de carne de porc au devenit mult mai atenţi la starea de sănătate a animalelor sacrificate de Crăciun, astfel că inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş au aplicat doar trei amenzi în urma controalelor efectuate în teritoriu înainte de sărbătorile...
Timiş: DSVSA supraveghează frontierele pentru prevenirea răspândirii dermatozei nodulare la bovine Lucrătorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş supraveghează cele patru puncte de trecere a frontierei de stat de la graniţa cu Republica Serbia, altele decât Moraviţa, pentru prevenirea răspândirii în ţara noastră a dermatozei nodulare contagioase a bovinelor.