Cele mai citite
 


Medicamente administrate câinilor ar putea fi utile şi oamenilor
sâmbătă, 21 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători americani se gândesc să utilizeze la oameni un medicament folosit până acum doar pe animale. Un medicament cu care sunt trataţi câinii cu răni ale coloanei vertebrale ar putea fi prescris şi oamenilor, scrie The New York Times.
Folosit pentru îngrijirea rănilor dorsale la şoareci, medicamentul este testat în prezent cu succes pe unele rase de câini. El acţionează blocând producerea unei proteine care apare imediat după un şoc dorsal sau o rană. Cele mai recente cercetări arată că durerile cauzate de un traumatism pot fi calmate dacă se acţionează repede în zona respectivă. Specialiştii sunt destul de optimişti: 'Beneficiile tratamentului sunt vizibile în mai puţin de 24 de ore de la administrare', spune Linda Noble, profesor în neurochirurgie.

Mai sunt necesare şi alte experimente pentru a demonstra eficienţa medicamentului. Dacă acestea vor fi concludente, medicamentul ar putea fi administrat oamenilor peste doi ani.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani au reuşit să inducă amintiri false unor şoareci Cercetători americani au reuşit pentru prima oară să manipuleze memoria unor şoareci. Pornind de la două evenimente independente trăite de animale, ei au creat o amintire falsă cu ajutorul optogeneticii, relatează lefigaro.fr.
Iaurtul cu vanilie, un afrodisiac neaşteptat În timpul unor cercetări de laborator pe animale, oameni de ştiinţă americani au observat că iaurtul cu vanilie ar putea avea efect asupra libidoului. Cercetători de la Massachusetts Institute of Technology au avut surpriza să descopere că iaurtul cu vanilie îmbunătăţeşte activitatea sexuală...la şoareci...
Cercetători americani au reuşit vindecarea infecţiilor cu rotavirus cu ajutorul unor proteine bacteriene Cercetători americani au declarat joi că au dezvoltat o nouă metodă care implică o proteină bacteriană numită 'flagellin' pentru a preveni şi vindeca infecţia cu rotavirus, una din cele mai comune cauze de diaree severă. Ei au prezentat rezultatele acestui studiu în publicaţia Science, informează agenţia...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.
Un tratament împotriva efectelor opiaceelor prelungeşte viaţa pacienţilor bolnavi de cancer (studiu) Un medicament pentru tratarea constipaţiei cauzate de opiaceele analgezice a dublat timpul de supravieţuire al pacienţilor cu cancer avansat, a dovedit o analiză efectuată de cercetători americani asupra a două studii clinice, informează agenţia France Presse.