Cele mai citite
 


Proteste ale sindicaliştilor şi pensionarilor în judeţe
sâmbătă, 21 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proteste organizate de sindicate au avut loc vineri în ţară, manifestanţii scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.
Câteva sute de profesori şi angajaţi din sistemul sanitar ieşean au protestat, timp de două ore, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, nemulţumiţi de situaţia în care se află în urma măsurilor de austeritate impuse de actuala guvernare.
Protestatarii din cadrul USLIP şi SANITAS au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.
Liderii sindicali susţin că îi aşteaptă pe manifestanţi să vină sâmbătă şi duminică, în acelaşi loc, de la ora 12,00.
Potrivit primarului Gheorghe Nichita, USLIP a primit autorizaţii pentru a desfăşura proteste în Piaţa Palatului, vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 20,00.
Şi la Drobeta Turnu Severin, aproximativ 150 de sindicalişti ai CNSLR Frăţia şi CSDR şi-au strigat în stradă nemulţumirile, protestul desfăşurându-se fără incidente.
Liderul CNSLR Frăţia Mehedinţi, Constantin Screciu, a declarat pentru AGERPRES că numărul mic al participanţilor la această acţiune sindicală se explică prin faptul că patronatele au exercitat presiuni asupra salariaţilor, ameninţându-i cu desfacerea contractelor de muncă.
''Este un fenomen care îngrădeşte dreptul cetăţenilor la libera exprimare. Ei se află în piaţa publică pentru a-şi arăta nemulţumirile şi pentru a cere îndreptarea unor legi care le-au adus salarii mici, asistenţă medicală precară, scumpiri de preţuri şi învăţământ la standarde net inferioare anilor de dinainte de Revoluţia din Decembrie 1989'', a afirmat Screciu.
În context, preşedintele local al CSDR, Mihai Dima, a precizat că sindicaliştii cer demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, din punctul său de vedere singurii vinovaţi de marasmul social, economic şi politic în care se află ţara.
Cei doi lideri de sindicat au mai arătat că CNSLR Frăţia şi CSDR au aprobarea Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin pentru a desfăşura mitinguri şi sâmbătă şi duminică între orele 16,00 şi 18,00.
La Galaţi, aproximativ 300 de persoane protestează împotriva regimului actual, cerând demisia Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.
Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui protest autorizat de Primăria municipiului Galaţi şi organizat de Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere. Alături de această asociaţie s-a aflat şi organizaţia locală a PNŢCD Galaţi.
Oamenii poartă pancarte pe care sunt scrise diverse mesaje la adresa preşedintelui ţării şi a premierului Emil Boc.
Un protestatar poartă macheta unei corăbii cu pânze, de care a fost lipită fotografia preşedintelui ţării, în timp ce liderul PNŢCD Galaţi, Marian Popa, a adus un cap de peşte, pentru a arăta guvernanţilor ''ce îşi poate permite un pensionar să cumpere de mâncare''.
După ce liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţuş, a urcat la Prefectură pentru a depune un memoriu cu principalele revendicări - ocazie cu care a aflat că prefectul Paul Florea nu se află în instituţie -, manifestanţii au pornit în marş la sediul PDL pe care l-au pichetat.
Ulterior, coloana de manifestanţi a pornit în marş pe străzile oraşului, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. Protestul se desfăşoară paşnic, neînregistrându-se incidente.
''Cerem demisia Guvernului şi a preşedintelui şi vrem alegeri anticipate, vrem salarii şi pensii decente, anularea ordonanţelor care ne-au adus numai rău cum ar fi coplata sau impozitarea pensiilor. Dorim de asemenea crearea de locuri de muncă pentru tineri. Vrem implicarea societăţii civile pentru stoparea jafului care s-a făcut în ţara noastră după Revoluţie din cauza nepotismelor şi clientelismului'', a spus, vineri, liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţuş. AGERPRES/(AS - Dan Paic, Daniela Malache, Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Iaşi: Sindicaliştii din sănătate - pe punctul de a declanşa greva generală Sindicaliştii ieşeni din domeniul sanitar nu exclud posibilitatea intrării în grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de restructurare a sectorului bugetar, anunţate de preşedintele Traian Băsescu.
Sindicaliştii ieşeni din sănătate - pe punctul de a declanşa greva generală Sindicaliştii ieşeni din domeniul sanitar nu exclud posibilitatea intrării în grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de restructurare a sectorului bugetar, anunţate de preşedintele Traian Băsescu.
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...