Cele mai citite
 


Un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pe 25 martie
sâmbătă, 21 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va organiza în data de 25 martie, numai în centrul universitar Bucureşti, un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi pe locurile rămase neocupate în sesiunea noiembrie 2011 pentru domeniul medicină, a anunţat Serviciul de presă al MS.
Tinerii medici vor concura pe 98 de locuri şi peste 300 de posturi. Lista completă cu locurile şi posturile scoase la concurs va fi afişată săptămânile următoare pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii şi pe www.rezidenţiat.info.
Ministerul Sănătăţii a publicat vineri în dezbatere publică, pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, proiectul de ordin privind aprobarea metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină şi farmacie  sesiunea 25 martie 2012.
Conform proiectului, concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS despre rezidenţiat: Repartiţia candidaţilor se face cu respectarea OUG privind organizarea concursului Candidaţii care au obţinut punctajul minim de promovare la rezidenţiatul organizat în Bucureşti vor fi repartizaţi prin organizarea unui nou concurs, potrivit legislaţiei în vigoare, a informat joi Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis AGERPRES.
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Punctajul minim de promovare la rezidenţiatul 2009, organizat duminică, este de 50% Ministerul Sănătăţii a scos la concursul pentru rezidenţiat în acest an 2.985 de locuri, examenul urmând a fi susţinut duminică, de cei 5.070?de candidaţi înscrişi, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Comisiei de rezidenţiat, prof. dr. Florin Popa.
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...
Peste 87% din tinerii medici au promovat examenul de rezidenţiat Peste 87% dintre tinerii medici au obţinut punctaj de promovare la examenul de Rezidenţiat din acest an, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis joi AGERPRES.
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.