Cele mai citite
 


Vâlcea: Spitalul din Sineşti a fost salvat de la desfiinţare, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean
sâmbătă, 21 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, a declarat vineri pentru AGERPRES, că a reuşit să convingă Ministerul Sănătăţii să nu desfiinţeze secţia externă a Spitalului din Horezu, cunoscut localnicilor din vestul judeţului ca Spitalul Sineşti.
"Spitalul Sineşti se află la o distanţă de 40 de km de Horezu şi 40 de km de Bălceşti, unde spitalul de acolo a fost desfiinţat anul trecut. Administraţia locală din Horezu declarase că nu poate să se ocupe şi de costurile acestei unităţi sanitare şi în consecinţă acest spital urma să fie desfiinţat. Am avut o rundă de discuţii cu primarii din 6 localităţi care sunt deservite de această unitate sanitară şi am stabilit scris, într-un protocol, că bugetele locale vor contribui cu suma de aproximativ 1 milliard le lei vechi pentru achitarea costurilor acesteia. Am fost cu protocolul la minister şi am întors decizia de desfiinţare", a precizat Ion Câlea.
Spitalul Sineşti este o unitate sanitară care aparţine de Spitalul din Horezu, are o secţie de bolnavi cronici cu 10 paturi şi deserveşte 15.000 de locuitori din 6 localităţi din sud-vestul judeţului Vâlcea.
La finele anului trecut administraţia publică din oraşul Horezu a declarat că nu poate susţine această unitatea doar din bugetul propriu şi a propus desfiinţarea acesteia. AGERPRES/(AS, Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul din Horezu a primit 350 000 lei Suma de 350.000 lei a fost alocată pentru dotarea cu aparatură performantă a Spitalului din Horezu, a declarat miercuri pentru AGERPRES, senatorul Emilian Frâncu, în urma demersurilor pe care acesta spune că le-a întreprins la Ministerul Sănătăţii.
Vâlcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru înfiinţarea unei secţii de primiri urgenţe Reprezentanţii Spitalului orăşenesc Horezu, al treilea ca mărime din judeţul Vâlcea, au depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a înfiinţa un Compartiment de primiri urgenţe în cadrul unităţii sanitare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murăruş.
Vâlcea: Primarul din Horezu a schimbat conducerea spitalului după preluare Conducerea Spitalului Orăşenesc din Horezu a fost schimbată, administraţia locală numind un alt manager general şi un director medical, imediat după preluare.
Vâlcea: Fonduri alocate de MS pentru un tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă Liderul PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a făcut un apel Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a depune actele necesare astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă să poată să achiziţioneze un tomograf nou, a cărui valoare a fost aprobată de ministrul Sănăţii.
Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', a declarat marţi pentru AGERPRES, senatorul liberal, Daniel Niţu.
Vâlcea:Guvernul a alocat 540.000 lei pentru construcţia unei centrale termice ecologice la Spitalul din Horezu Spitalul orăşenesc din Horezu va avea o centrală termică pe bază de biomasă, Guvernul acordând fonduri în valoare de 540.000 lei în acest sens, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul oraşului, Constantin Niţu.