Cele mai citite
 


Vrancea: Conducerea Ambulanţei cere modificarea tarifelor
sâmbătă, 21 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea vrea modificarea punctului pe cap de locuitor de la 31,5 lei până la 35 de lei pentru a evita acumularea de datorii în acest an.
Managerul Ambulanţei, Mircea Stoenoiu, a afirmat, joi, la o întâlnire organizată la Prefectura Vrancea, că datoriile acumulate din anul trecut se ridică la circa 700 mii lei tocmai din cauza acestor tarife mici raportate la populaţie şi distanţele parcurse de maşini.
Medicul a explicat că în Vrancea sunt cele mai multe substaţii din zona judeţelor Moldovei - zece - tocmai pentru a ajunge cât mai rapid la bolnavii din mediul rural.
Însă, a precizat managerul SAJ, mulţi pacienţi folosesc ambulanţele pentru a ajunge gratuit la policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Pantelimon''.
''Se sună la 112 şi se spune că pacientul este inconştient. Când ajunge maşina, pacientul este cu sacoşa la poartă, iar asistentul medical nu are atribuţii să stabilească faptul că nu este nevoie să fie transportat la spital. Încercăm să mărim competenţa asistenţilor medicali, care să aibă voie să stabilească dacă pacientul poate fi transportat la spital. Acum, Ambulanţa a devenit un taxi foarte ieftin, cu un tarif de 2 lei/kilometru'', a afirmat managerul Serviciului de Ambulanţă. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Ambulanţe dotate cu camere de supraveghere Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea (SAJ) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au primit de la Ministerul Sănătăţii câte două autosanitare.
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
Vrancea: Canicula a mărit numărul solicitărilor la Ambulanţă Servicul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat, luni, pentru circa 100 de cazuri de leşin din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele zile.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.