Cele mai citite
 


Servicii medicale de excelenţă într-o nouă clinică din Capitală
duminică, 22 ianuarie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Servicii medicale de excelenţă şi acces rapid la investigaţii complexe sunt asigurate de către o nouă clinică privată inaugurată sâmbătă, în Bucureşti - ExMedica.
Clinica dispune de aparatură medicală de ultimă generaţie, unică în România, cum este ecocardiograful inteligent Philips, cel mai nou model, care permite investigarea cardiologică completă în formate 3D şi 4D şi cu multe alte opţiuni.
Aparatul permite să se vizualizeze structura cordului în timp real, este extrem de util şi pentru chirurgia cardiovasculară.
De exemplu, se poate cunoaşte înainte de intervenţia chirurgicală ce tip de valvă ar trebui pentru înlocuirea valvulară.
''Aparatul permite şi explorarea carotidei, sau, în cazul unui accident vascular cerebral, se poate vizualiza vasul care a dus la acest lucru, dacă este stenozat, şi se poate stabili conduita terapeutică, intervenţie chirugicală sau doar de tratament medicamentos'', a explicat dr. Daniela Anghel de la Clinica de Neurologie a Institutului Fundeni.
Aceasta a spus că aparatul este "un mic spion", care explorează diferite zone din organism, fiind extrem de util pentru un diagnostic foarte exact.
La rândul său, dr. Mihaela Sălăgean de la Institutul de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară "Prof. dr. CC Iliescu" a apreciat că acesta este extrem de util în morfologia valvulară şi nu numai.
Clinica mai beneficiază şi de un electroencefalograf de ultimă generaţie care ajută la un diagnostic exact al afecţiunilor neurologice.
Dr. Roberto Lazăr, directorul medical al clinicii, a subliniat că aici se acordă consultaţii pentru mai multe specialităţi, şi anume cardiologie, chirurgie cardiovasculară, interne, psihologie, medicina muncii, neurologie, urologie, îngrijiri la domiciliu, îngrijiri paraclinice.
Aici se pot efectua şi investigaţii dintre cele mai diverse, fără ca pacienţii să aştepte ca în sistemul public, a adăugat acesta.
"Vrem să-i ajutăm pe pacienţii noştri să se trateze civilizat în ţară, la preţuri accesibile, fără să fie nevoiţi să caute soluţii în străinătate. Se poate face medicină de calitate în ţara noastră. Pacienţii români au de astăzi şansa să beneficieze rapid de asistenţa unor profesionişti desăvârşiţi în domenii medicale elitiste", a declarat Mirela Sâmpetru, proprietarul clinicii.
Clinica beneficiază de expertiza unor personalităţi ale medicinei româneşti, printre care dr. Şerban Brădişteanu, prof. dr. Mircea Gorgan, prof. dr. Ioanel Sinescu.
Investiţia a fost de peste o jumătate de milion de euro. Costul consultaţiilor este între 100 - 200 de lei, al unei ecocardiografii 2D 200 lei, 3D 300 de lei, iar pentru cei care au nevoie de CT şi RMN, clinica are contracte cu clinici importante din domeniul investigaţiilor. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de luta nicolae
felicitari pt clinica si emancipare!!! aveti si sectie de oftalmologie in clinica ? sunt interesat!!!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou transplant la IBCvT Târgu Mureş, la 42 de ani de la prima intervenţie pe cord deschis din România Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş (IBCvT), prof.univ.dr. Horaţiu Suciu, a anunţat marţi efectuarea celui de-al doilea transplant cardiac din acest an, exact la împlinirea a 42 de ani de la efectuarea în spitalul mureşean...
Al zecelea transplant cardiac efectuat la IUBCvT Târgu Mureş în acest an Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu, a anunţat, joi, efectuarea celui de-al zecelea transplant de cord din acest an, la un pacient în vârstă de 46 de ani din Bucureşti.
Intervenţie în premieră în chirurgia cardiovasculară din România realizată la Spitalul Monza O procedură inovatoare de schimbare de valvă pe cord deschis a avut loc în premieră pentru chirurgia cardiovasculară, atât din mediul privat, cât şi public, la Spitalul Monza Bucureşti.
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
O clinică privată din Târgu Mureş a început intervenţiile pe cord deschis Centrul Medical Nova Vita a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că a reuşit, în premieră pentru o clinică privată din Târgu Mureş, să realizeze o serie de intervenţii pe cord deschis, în cadrul departamentului de chirurgie cardiovasculară recent înfiinţat sub coordonarea doctorului Suciu Horaţiu...