Cele mai citite
 


Iaşi: Sancţiuni în cazul adolescentului criminal care a reuşit să fugă din spital
luni, 23 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Universitar de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi a demarat o anchetă după ce duminică dimineaţă, Silviu Tecuţă, băiatul care în toamna anului trecut şi-a ucis mama şi bunica, a evadat pentru a se duce să asiste la slujba de la biserică.
'Am înţeles că dimineaţă a fost trimis la bucătăria spitalului să aducă mâncare la bolnavi, deşi nu are voie să părăsească salonul. Aşa ceva este inadmisibil. Voi verifica, alături de membrii Comisiei de Disciplină, cine a dat aceste dispoziţii. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă să îşi piardă chiar locul de muncă', a declarat Călin Scripcaru, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola.
În urma anchetei s-a stabilit suspendarea timp de cinci zile a contractului de muncă a doi infirmieri. De asemenea, s-a dispus sancţionarea cu 10 % din salariul pentru o lună de zile pentru un al treilea infirmier dar şi a celor trei asistenţi medicali din pavilionul în care se află salonul în care este internat băiatul în vârstă de 18 ani.
Ancheta a fost demarată după ce Silviu Tecuţă a plecat din incinta spitalului pentru a se duce la o mănăstire de la marginea Iaşiului. El a fost găsit de poliţişti după mai multe ore de căutări.
La începutul lunii octombrie 2011, Silviu Tecuţă, pe atunci în vârstă de 17 ani, unul dintre elevii buni de clasa a XI-a de la Liceul "Garabet Ibrăileanu" din Iaşi, şi-a ucis mama şi bunica, pe care mai întâi le-a ştrangulat, apoi le-a înjunghiat cu un cuţit.
Potrivit procurorilor, băiatul şi-a strangulat mai întâi mama, Luminiţa Tecuţă, de 48 de ani, după care a înjunghiat-o de trei ori în piept. Furia băiatului s-a îndreptat ulterior şi asupra bunicii sale, atunci când bătrâna a încercat să îşi salveze fiica. Femeia a fost şi ea strangulată şi înjunghiată o singură dată. După ce le-a omorât pe femei, băiatul a târât pe trepte corpul mamei sale până în baia de la parter, a aşezat-o în cadă şi a spălat cuţitul.
Speriat că a comis o crimă dublă, băiatul a fugit la preotul paroh pentru a se spovedi, după care a încercat să se sinucidă. El suferă de afecţiuni psihice, motiv pentru care a fost internat de patru ori la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola. În ziua în care a comis dublul asasinat, băiatul nu şi-a luat medicaţia prescrisă de specialişti.
De atunci el se află internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola. Aici, medicii au stabilit că nu a avut discernământ în momentul comiterii crimelor. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Anchetă internă la Institutul de Neuropsihiatrie Socola după dispariţia unui pacient Conducerea Institutului de Neuropsihiatrie Socola a anunţat, luni, că a demarat o anchetă internă după ce unul dintre pacienţii unităţii medicale a dispărut de joi seara.
Iaşi: Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, sub control judiciar Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis miercuri seară să îl condamne pe managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, Lucian Ştefan Burlea, la control judiciar, iar în cazul fostului şef al Serviciului Achiziţii, Sebastian Popa, s-a dispus arestarea pentru 30 de zile.
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Avocatul Poporului - sesizare din oficiu în cazul unei tinere cu afecţiuni psihice din judeţul Iaşi Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unei tinere cu afecţiuni psihice din comuna Probota, judeţul Iaşi, care ar fi ţinută legată de propria mamă.
Iaşi: Angajat Salubris mort din cauza caniculei; ITM anchetează cazul Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi a demarat joi o anchetă după ce un bărbat, angajat al societăţii de salubrizare a Iaşiului, a murit din cauza temperaturilor ridicate.
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.