Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Profesia de medic, cea mai prestigioasă în R. Moldova (sondaj)
luni, 23 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Chişinău, 23 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Profesia de medic este considerată cea mai prestigioasă în Republica Moldova, potrivit unui sondaj de opinie, rezultatele căruia au fost prezentate luni.
Potrivit Vox Populi, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor, profesia de medic este urmată de cea de antreprenor, profesor şi jurist, iar pe locul cinci - cea de lucrător în domeniul construcţiilor.

'Prestigiul' profesiei de medic poate avea legătură şi cu faptul că o mare parte dintre cetăţenii moldoveni se plâng de starea sănătăţii. Astfel, doar o treime din numărul celor intervievaţi îşi apreciază pozitiv starea sănătăţii, în comparaţie cu aproximativ 80% în state precum Olanda şi Belgia.

Pentru aproape 90% dintre participanţii la sondaj, cea mai mare valoare o reprezintă sănătatea, urmată de familie, serviciul bine plătit, bogăţia şi prietenii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) În Republica Moldova începe marţi depunerea dosarelor pentru studii în România Chişinău, 22 iul - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: În Republica Moldova va începe marţi procesul de depunere a dosarelor în vederea obţinerii unei burse de studiu în instituţiile de învăţământ din România. Ultima zi de depunere a dosarelor va fi 2 august.
Elicopter SMURD prăbuşit: Oficialităţi din Republica Moldova au depus coroane de flori la Ambasada României Oficialităţi din Republica Moldova, între care preşedintele Nicolae Timofti şi şeful parlamentului Andrian Candu, au depus vineri coroane de flori la sediul Ambasadei României din Chişinău, în semn de omagiu pentru cele patru victime ale accidentului aviatic din raionul Cantemir, în care a fost implicat...
UPDATE Republica Moldova: Patru persoane decedate în accidentul unui elicopter SMURD Iaşi în raionul Cantemir Patru persoane şi-ar fi pierdut viaţa în accidentul unui elicopter SMURD Iaşi prăbuşit joi după-amiază într-o localitate din raionul Cantemir din Republica Moldova, a relatat Radio Chişinău, citându-l pe primarul localităţii Haragâş, unde s-a produs accidentul.
Bogdan Aurescu a semnat la Chişinău patru Memorandumuri referitoare la proiecte de sprijin pentru Republica Moldova Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a semnat, vineri, în cadrul vizitei pe care o efectuează la Chişinău, patru Memorandumuri de înţelegere referitoare la proiecte de sprijin pentru Republica Moldova, finanţate de România din bugetul asistenţei pentru dezvoltare, gestionat de...
R.Moldova: Un echipaj SMURD va activa la Chişinău O ambulanţă mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul de Interne al României Serviciului pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, informează un comunicat de presă citat vineri de Radio Chişinău.
Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară (Deutsche Welle) 'Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară', scrie Deutsche Welle într-o analiză a situaţiei cu care se confruntă în prezent populaţia de peste Prut ca urmare a instabilităţii politice de la Chişinău.