Cele mai citite
 


Autismul este legat şi de alte tulburări mentale şi comportamentale la copii (studiu)
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autismul poate fi legat şi de alte manifestări anormale la copii, fie că este vorba de tulburări mentale sau comportamentale, conform unui nou studiu ce-şi propune să uşureze procesul de diagnosticare al autismului, transmite Reuters.
Conform medicilor, alte tulburări care însoţesc deseori autismul, aşa cum ar fi sindromul deficitului de atenţia sau cel hiperactiv, sau dificultăţile de învăţare, pot întârzia diagnosticarea autismului şi astfel încetinesc procesul de recuperare a copiilor autişti.

"Cea mai importantă concluzie a acestui studiu este că aceşti copii autişti pot avea şi alte tulburări", explică Johnny Matson, cercetător la Universitatea statului Louisiana.

Acest studiu a fost realizat de o echipă de oameni de ştiinţă coordonată de Dr. Andrew Zimmerman de la Massachusetts General Hospital for Children, din Lexington. Astfel, dizabilităţile de învăţare şi memorare au fost cele mai răspândite printre copii de vârste mici care suferă şi de autism, în timp ce în cazul copiilor autişti de vârstă şcolară şi la adolescenţi cele mai frecvente tulburări erau legate de anxietate.

Noul studiu a fost realizat prin chestionarea telefonică a 92.000 de părinţi ai căror copii au până în 17 ani, în anii 2007 şi 2008. Dintre aceştia, 1.366 de părinţi au precizat că au copii ce au fost sau sunt încă diagnosticaţi cu o tulburare mentală sau comportamentală ce poate fi asociată autismului. Identificarea din timp a acestor tulburări poate duce la un proces mai rapid de diagnosticare a autismului şi poate mări şansele de recuperare şi integrare socială ale copiilor.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii concepuţi prin tratamente de fertilitate, mai susceptibili de a avea probleme psihice (studiu) Copiii concepuţi cu ajutorul tratamentelor de fertilitate, cum ar fi fertilizarea în vitro, sunt de trei ori mai susceptibili să aibă probleme psihice, cum ar fi autismul sau schizofrenia, decât cei născuţi în mod natural, susţin cercetătorii danezi, preluaţi de The Daily Telegraph.
Autismul este legat de o serie de anomalii fiziologice ale creierului Washington, 13 mai /Agerpres/ - Copii de vârstă mică, suferind de autism, au o anumită zonă a creierului supradimensionată, zonă în care îşi au sediul numeroase funcţii psihice, printre care recunoaşterea chipurilor şi a emoţiilor, dar şi centrul fricii, conform unui studiu publicat luni de către cercetători...
Autismul, risc mai mare decât se estimase într-o familie deja afectată Riscul ca un copil să sufere de autism este mai mare decât se credea până acum când unul dintre părinţi sau mai mulţi dintre fraţii sau surorile mai mari sunt deja afectaţi de acest sindrom complex, potrivit unei noi estimări, publicată luni în SUA şi citată de AFP.
Autism: Excesul de conexiuni nervoase ar putea fi tratat Autismul ar fi rezultatul unui exces de sinapse - conexiunile nervoase din creier -, arată un studiu apărut în cea mai recentă ediţie a revistei Neuron şi care ar putea duce la obţinerea unui tratament al acestui sindrom complex ale cărui cauze rămân necunoscute. Excesul legăturilor între neuroni s-ar...
Sarcinile apropiate ca timp pot spori riscul de autism Washington, 10 ian/Agerpres/ - Înmulţirea cazurilor de autism din Statele Unite sugerează că diverşi factori de risc din mediul în care trăim ar fi responsabili pentru declanşarea frecventă a cazurilor de boală, iar studiile realizate recent ne confirmă că fătul poate prezenta simptome chiar din burta...
Autismul, tot mai răspândit în SUA Unul din 88 de copii monitorizaţi în cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii /SUA/ suferă de autism sau de alte afecţiuni asociate, ceea ce înseamnă un record de când există statistici de acest fel, au indicat joi experţi americani în domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.