Cele mai citite
 


Bihor: Viitorul Centru Oncologic - vizitat de viceprimarul Cherecheş
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceprimarul Florica Cherecheş a vizitat luni şantierul în care se desfăşoară lucrările de construcţie a Centrului Oncologic din Oradea pentru a verifica stadiul lucrărilor, oficialul constatând că, până în prezent, a fost finalizat buncărul centrului, în care va funcţiona brahiterapia şi acceleratorul liniar de particule. se arată într-un comunicat remis de municipalitatea orădeană.
Lucrările vor continua la clădirea cu spaţiile hoteliere (secţiile/saloanele Centrului oncologic), care va avea parter şi două nivele şi la care în cursul zilei de luni a început turnarea planşeului.
În ceea ce priveşte serviciul de spitalizare de zi, în prezent se lucrează la finisajele interioare. Serviciul de spitalizare de zi va include partea de chimioterapie şi este concentrat în ambulatoriul centrului, care se află în locul bucătăriei spitalului municipal, care a fost dezafectată.
Construcţia Centrului Oncologic se va finaliza în primăvara anului 2012, urmând punerea în funcţiune a aparaturii şi trainingul personalului, în aşa fel încât din vara acestui an Centrul oncologic să poată deservi primii pacienţi. Lucrările au fost demarate în vara anului 2011 valoarea proiectului fiind de 19,7 milioane de lei, obţinuţi din fondurile Ministerului Sănătăţii şi ai Primăriei Oradea.
,,Mă bucură ritmul alert în care se construieşte Centrul oncologic pentru că avem mare nevoie de el, având în vedere faptul că cinci bihoreni primesc zilnic diagnosticul de cancer', a declarat viceprimarul Florica Cherecheş. AGERPRES/(AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Centru oncologic din Oradea, inaugurat de ministrul Raed Arafat Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, va participa duminică la inaugurarea Centrului oncologic din Oradea, alături de cei doi foşti predecesori bihoreni, Cseke Attila şi Ritli Ladislau.
Bihor: Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară, la Oradea, prin proiect transfrontalier Municipiul Oradea ar putea avea începând cu anul acesta un Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară şi ar putea demara lucrările la o pistă internaţională de biciclete între Oradea şi prima localitate ungară, lungă de peste 35 de km.
Bihor: Viitorul centru oncologic din Oradea are un buncăr pentru acceleratorul liniar nuclear Primăria Oradea a anunţat miercuri că s-a finalizat betonarea buncărului unde va fi montat acceleratorul liniar nuclear şi echipamentul de brahiterapie al viitorului Centru oncologic din Oradea.
Bihor: Centru Regional de Oncologie la Oradea, investiţie Medicana Group Consilierii municipali orădeni au aprobat, luni, iniţierea înfiinţării unui centru regional de oncologie dotat cu echipament medical de ultimă generaţie. Aceştia au aprobat procedura de atribuire a contractului de asociere cu o firmă privată - Medicana Group - pentru realizarea acestei instituţii medicale...
Bihor: Secţia de radioterapie a viitorului Centru Oncologic, contractată Conducerea Spitalului Municipal 'Dr. Gavril Curteanu' din Oradea va semna miercuri contractul privind realizarea Secţiei de radioterapie a Centrului Oncologic şi achiziţionarea acceleratorului liniar de particule pentru terapie cu energii înalte, a anunţat marţi Primăria Oradea.
Bihor: Firmele orădene fac donaţii Centrului oncologic Firmele orădene continuă să facă donaţii Centrului Oncologic din Spitalul Clinic Municipal Oradea, inaugurat în decembrie 2012, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii şi ale Consiliului Local.